Életmód

Könnyebben megy a férfiaknak az időskori szex, mint a nőknek

Még a 85 év feletti férfiak is meglepően gyakran élnek szexuális életet.

Könnyebben megy a férfiaknak az időskori szex, mint a nőknek

Egy brit felmérés szerint, amely az idős emberek szexuális szokásait vizsgálta, meglepő különbségek mutatkoznak az aranykorú nők és férfiak nemi életében.

Kiderült ugyanis, hogy a 85 év feletti férfi lakosság több mint negyedének volt része szexuális aktusban a múlt évben – míg ez az arány a nőknél mindössze 10 százalék.

A nőknek általánosságban véve nehezebb dolguk van, hiszen sokszor tovább élnek, mint férjeik, és utána már nagyon nehezen, elvétve találnak csak partnert.

Bár tény, hogy kevesebbet is gondolnak a szexre: a 76–80 év közötti férfiak több mint 30 százaléka hetente legalább egyszer fantáziál, a nőknek viszont csak 7 százaléka.

Az idősek szexuális szokásait célzó kutatások még mindig ritkák, pedig érdemes lenne felhívni a figyelmet rá, hogy szégyenlősségre semmi ok: az élethosszig tartó szex ugyanis az egészségre is bizonyítottan jó hatással van.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top