4 növény, amit érdemes a hálószobában tartani

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Van néhány olyan növény, melyet nemcsak szépsége miatt érdemes lakásban tartani, hanem azért is, mert hozzájárulnak a jobb alváshoz.
2017. 02. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Levendula. A levendula igen sokoldalú növény, az illatát szinte mindenki kedveli. De ezen túlmenően szorongásoldó és altató hatással is rendelkezik: pár mély szippantás lefekvés előtt, és aznap éjjel biztosan elkerül minket az álmatlanság.

Gardénia. A gardénia (Gardenia jasminoides) állítólag olyan hatékonyan segít át az álomba, mint egy altató. Egy német kutatásban egerek esetében olyan hatással bírt, mint a válium: a gardénia illatával telített levegőjű ketrecekben az egerek jóval kevésbé voltak aktívak, nyugisan ücsörögtek a sarokban. Embereknél szintén nyugtató hatást tapasztaltak.

A gardénia jó altató.
A gardénia szuper altató

 

Sansevieria (anyósnyelv). A szocialista presszók elmaradhatatlan kirakati dísze könnyen tartható, strapabíró növény, ami jelentős mennyiségű oxigént termelése révén teszi üdítőbbé a hálószoba levegőjét, megkönnyítve így az elalvást.

Aloefélék. Sebgyógyító hatásukat szinte mindenki ismeri. Az már kevésbé ismert tulajdonságuk, hogy képesek megtisztítani a levegőt a háztartási kemikáliák maradványanyagaitól. Sőt: ha ezek a szennyező anyagok túl nagy koncentrációban vannak jelen a levegőben, a növényen megjelenő barna foltok erre is figyelmeztetnek minket.

Forrás: healthypanda.net

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus