Életmód

Ezt az egy dolgot semmiképp se csináld edzés közben

Számos kutatás bizonyítja, hogy jobban tesszük, ha a mobilunkat az öltözőszekrényben hagyjuk, mielőtt belevágunk az edzésbe!

 Az okostelefonok már mindenhová elkísérnek, így az edzőterembe sem kérdés, hogy velünk tartanak – ha másért nem, a zenehallgatás miatt. A zenék között keresgélés közben viszont meglátjuk, hogy jött egy üzenet, válaszolunk, vagy megpillantunk egy érdekes cikket és elolvassuk. És egy fontos hívást sem mulasztunk el, maximum a futópadon vesszük lejjebb a sebességet! A tudósok szerint viszont mindez nagyobb mértékben rontja a teljesítményünket, mint hinnénk!

Ezt az egy dolgot semmiképp se csináld edzés közben

 A Performance Enhancement and Health magazinban közölt tanulmány arra mutat rá, hogyan károsítja az edzésünket, ha közben a mobilunkkal foglalkozunk. Az edzés közbeni írogatás például 45%-kal, a telefonálás pedig 19%-kal csökkenti a testhelyzet stabilitását, ami nem csak a teljesítmény intenzitását rontja, és az edzés hatékonyságát csökkenti, még komoly sérülésekhez is vezethet. 

Jó hír azonban, hogy az edzés alatti zenehallgatásnak semmilyen káros hatását nem mutatta ki a kutatás. A mi tippünk az, hogy készítsd el előre a számlistát, amit hallgatni akarsz, így végig a zsebedben tarthatod a mobilod.

 Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top