Életmód

Valentin-nap és pornó: meglepő trendet mutatnak az adatok

Az ember azt gondolná, hogy a szerelmesek napján azok, akiknek éppen nincs párjuk, az interneten keresik, ha nem is a szerelmet, de a kielégülést. Az egyik legnagyobb pornóoldal érdekes statisztikákat tett közzé.

A Pornhub nevű oldal már többször felhívta magára a figyelmet vicces marketingmegoldásaival, ebből természetesen a Valentin-nap sem maradhatott ki. A szerelmesek ünnepnapjára időzítve ezért komoly statisztikai gyűjteménnyel jelentkezett a pornósite, amelyből kiderül, hogy ezen a napon csupán egyetlen kategóriában ugrik meg az aktivitás.

Mielőtt azonban erről lerántanánk a leplet, nézzük azokat a meglepő statisztikai adatokat, amelyekkel a Pornhub örvendeztette meg az internetezőket. Az oldal gigantikus adatbázisát végigbányászva kiderült, hogy február 14-én, vagyis Valentin-napon a pornóoldal forgalma nem kevesebb, mint 17 százalékkal csökken este 6 óra után. Érdekesség – persze annyira nem meglepő –, hogy ezzel egy időben az olyan randialkalmazások aktivitása, mint a Tinder, pedig jelentősen megugrik.

Valentin nap és pornó: meglepő trendet mutatnak az adatok

Bár a 17 százalékos csökkenés nem tűnik túl soknak, azonban mindezt annak a fényében értelmezzük, hogy a Pornhub a tavalyi statisztikák szerint óránként 2,6 millió oldalletöltést regisztrált, vagyis a csökkenés óránként több mint 440 000-re tehető. Érdemes megemlíteni, hogy az internet leglátogatottabb pornóoldalának, az Xvideosnak a havi forgalma 4,4 milliárd oldalletöltést jelent, ami önmagában háromszorosa a CNN hírcsatorna és az ESPN sportcsatorna online forgalmának.

A visszaesés jelentősebb a női felhasználók körében, náluk már Valentin-nap délután 2 órakor megkezdődik a visszaesés, este 9-ig pedig mintegy 22 százalékkal csökken a női felhasználók jelenléte az oldalon. Férfiaknál ugyanez az arány 16 százalék volt, a csökkenés pedig csak este 6 óra után indult el.

A Valentin napi visszaesés a nemek tükrében (Kép: pornhub.com/insights)
A Valentin-napi visszaesés a nemek tükrében (Kép: pornhub.com/insights)

A romantikus hangulat az oldalon Valentin-napon is jelen lévő felhasználókra is átragad, a Pornhub statisztikái szerint ugyanis robbanásszerűen – 1093 százalékkal! – megugrik azoknak a kereséseknek az aránya, amelyben szerepel a “Valentine” kifejezés. De több, a romantikát előtérbe helyező keresőkifejezésből is lényegesen többet regisztrálnak, mint az év további napjain.

Valentin napon ez az egy kategória ugrik meg jelentősen (Kép: pornhub.com/insights)
Valentin-napon ez az egy kategória ugrik meg jelentősen (Kép: pornhub.com/insights)

Érdekesség, hogy az évnek ezen a napján 71 százalékkal megugrik a kikötözős játékokhoz kapcsolható “bondage” kifejezéssel kapcsolatos keresések száma, illetve a bébiszitteres pornókra is többen keresnek: a nők 34 százalékkal, a férfiak 13 százalékkal gyakrabban ütik be ezt a szót a Pornhub keresőjébe Valentin-napon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top