Életmód

Mutatjuk, mennyit kellene szexelnünk az életkorunk szerint

Az amerikai Kinsey Intézet készítette el a kutatást, ami arra volt kíváncsi, milyen gyakran élnek nemi életet az emberek. Meglepő adatok születtek.

Nem vagyunk egyformák: akad, akinek heti kettő alkalom még fiatalon is bőven elég, másnak naponta lenne rá igénye – írja a Blikk Nők. A lap az amerikai Kinsey Intézet kutatását idézi, ahol arra voltak kíváncsiak a kutatók, átlagosan milyen gyakran élnek nemi életet az emberek különböző életkorokban.

Arra jutottak, hogy a legtöbbet a fiatalabb korosztály, a 18–29 évesek gyűrik a lepedőt, évi 112 alkalommal. A 30–39 évesek évi 86-szor, míg az idősebb korosztály, a 40–49 évesek egy évben 69-szer bújnak össze a párjukkal.

Mutatjuk, mennyit kellene szexelnünk az életkorunk szerint

A felmérésből kiderült, hogy a házaspárok 13 százaléka évente mindössze néhány alkalommal él nemi életet, többségük, mintegy 45 százalék havonta többször, 34 százalék pedig heti több alkalommal is.

A Tango elnevezésű weboldal olvasói körében saját felmérést is készített a minimum, az átlag és az ideálisnak tartott heti mennyiségről is, eszerint a házaspárok úgy érzik, a minimum az, ha havonta egyszer szexelnek párjukkal. Átlagos a heti egy, tökéletes pedig a heti 3-5 alkalom.

Olvass még többet a szexről az nlc. oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top