Életmód

114 évesen meghalt Amerika legidősebb embere

Adele Dunlap egészen vasárnapig Amerika legidősebb embere volt. 114 évesen hunyt el.

Egy flemingtoni temetkezési vállalat jelentette be a szomorú hírt: meghalt Adele Dunlap, Amerika legidősebb embere. A 114 évig élt nő tavaly júliusban lett korrekorder, miután a korábbi korelnök, Goldie Michelson 113 évesen elhalálozott

A 110 évesnél idősebb embereket világszerte számon tartó Gerontológiai Kutatócsoport szerint jelenleg a legidősebb amerikai a 113 éves Delphine Gibson, aki a pennsylvaniai Huntington megyében él.

Nincs recept

Dunlapnek nem volt receptje a hosszú élet titkára, és amikor megkérdezték tőle, hogy milyen érzés a legidősebb amerikainak lenni, azt válaszolta, hogy nem érez semmi különbséget.
    

Az eddigi korrekorder 1902. december 12-én született Newarkban. Születése évében Theodore Roosevelt volt az amerikai elnök, Kuba akkor nyerte el függetlenségét Spanyolországtól, befejeződött a második búr háború és az Egyesült Államok megvásárolta a Panama-csatorna jogait Franciaországtól.

Dunlap iskolában tanított, mielőtt férjhez ment volna, aztán három gyermekét nevelte. Férje egy biztosítónál dolgozott, 1963-ban hunyt el.

Bármit ehetett

Amikor a legidősebb amerikai lett, fia elmesélte, hogy anyja sohasem sportolt, nem volt különösebben vékony, de 63 kilónál sosem volt súlyosabb. Világéletében azt evett, amit csak akart, nem válogatott különösebben. A dohányzást akkor hagyta abba, miután férje átesett első szívinfarktusán. Nem nagyon fogyasztott alkoholt, de annak idején férjével néha megivott egy Martinit.
    
Dunlap 99 éves korától a pittstowni idősgondozó központban élt. Nem vett részt a közös foglalkozásokon, és nem is nagyon barátkozott senkivel, azt azonban mindig nagyon várta, amikor karácsonykor a cserkészlányok elmentek énekelni az otthonba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top