Életmód

A jobb alvás jobb szexhez vezethet

Azt tudjuk, hogy a megfelelő – tehát elég hosszú és elég pihentető – alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy jól funkcionáljunk, de most kiderült, hogy még szexuális életünkre is hatással lehet!

Tisztában vagyunk vele, hogy a legtöbb ember nem jókedvében alszik rosszul vagy keveset, de az sajnos tény, hogy a rossz és kevés alvást sokkal hajlamosabbak vagyunk tényként elfogadni, mint tenni ellene. Pedig igenis fontos, hogy meglegyen a megfelelő hosszúságú, pihentető alvásunk: a test és elsősorban az agy éjszaka regenerálódik, tehát ahhoz, hogy másnap éberek legyünk, és megfelelően koncentráljunk, jól működjön a memóriánk, és a testünk is fitt legyen, muszáj, hogy egy kellemesen átaludt éjszaka álljon mögöttünk. És nem is csak ezért.

A jobb alvás jobb szexhez vezethet

A North American Menopause Society felmérésében 93.000, 50-79 év közötti nőt vizsgáltak meg, és arra jutottak, hogy azok, akik többet alszanak, egyszerűen jobban kívánják, és jobban is élvezik az együttléteket. Ugyanígy a kevés alvás és az inszomnia csökkenti a szexuális vágyat, sőt még az orgazmust is sokkal nehezebb elérniük a kialvatlan nőknek.

A kutatás azt is megállapította, hogy a kor előrehaladtával ez a jelenség csak erősödik: egy fiatalabb nő talán még kevés alvással is akarja és élvezi a szexet, de az idősebb nők számára ez egyre nehezebb.

Szóval itt van még egy ok, amiért érdemes korán bevágódnunk az ágyba, és hosszan, pihentetően kialudnunk magunkat!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top