Életmód

4 ok, amiért el kell kezdened jógázni, ha introvertált vagy

Van pár nyomós érvünk amellett, hogy miért a jóga lesz számodra a megfelelő sport, ha az introvertált, befelé forduló emberek táborát erősíted.

 Az ideális péntek estéd: bekuckózni a kanapén egy forró teával, egy jó könyvvel, esetleg a kutyáddal/cicáddal. Az ideális szombat estéd? Ugyanez! Kimerít a felszínes csevegés, de akármennyit tudnál a saját gondolataidon tipródni? Üdv az introvertáltak táborában! 

5 ok, amiért el kell kezdened jógázni, ha introvertált vagy

Ha befelé forduló típus vagy, gyakran érezhetsz késztetést rá, hogy változtass: legyél szociálisabb, barátkozz többet. A jóga abban is segíthet, hogy legyőzd ezt a frusztrációt, elfogadd és szeresd magad olyannak, amilyen vagy – eközben pedig úgy leszel nyitottabb a külvilágra, hogy észre sem veszed majd! Íme, négy ok, amiért az introvertáltaknak különösen jót tesz a jóga:

1. Kimozdít otthonról

Egy jógaórán nem kell a felszínes interakcióktól és az üres csevegéstől tartanod. Senki nem fog furcsán nézni rád, ha nem beszélsz sokat. Mégis legalább kimozdultál otthonról, impulzusokat gyűjtöttél – anélkül, hogy megerőltetted volna magad.

2. Igazodik a habitusodhoz

A jóga a befelé figyelés művészete, amit te már jól ismerhetsz, hiszen imádsz elmélyedni magadban, a gondolataidban.

3. Bárhol gyakorolhatod

Ha nagyon nem akaródzik kimozdulnod, otthon is gyakorolhatsz, így nem fogsz kiesni a ritmusból és folyamatosan fejlesztheted magad!

4. A jóga nem ítélkezik

 Aki komolyan gyakorolja a jógát, az mentes az ítélkezéstől. Míg sok helyen hátrány, ha introvertált típus vagy, egy jógázós közösségben nem kell attól tartanod, hogy ez alapján ítélnének meg.

 YogiApproved

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top