Életmód

Ajurvédikus tippek téli reggelekhez

Gyorsítsd az anyagcseréd, és erősítsd a szervezeted tél idején is egy ajurvédikus reggeli rutin megteremtésével!

Az ajurvéda szerint a tél a kapha időszakának felel meg. A nedves, hideg évszakban az anyagcsere lelassul, a test könnyebben elfárad, a szervezet fogékonyabb a betegségekre, és a kilókkal is nehezebb felvenni a harcot. Az elsődleges feladatunk tehát, hogy ráerősítsünk az emésztőrendszerünk működésére. Ebben kulcsértékűek a reggelek – lássuk, mit javasol az ajurvédikus tanítás az ideális téli reggeli rutin kialakításához!

Ajurvédikus tippek téli reggelekhez

1. Kelj egy kicsit később, mint ahogy szoktál

A sötét reggelekhez nehezen alkalmazkodik a test, ezért ha megteheted, nyugodtan kelj egy kicsit később, mikor már felkelt a nap.

2. Dörzsöld le a nyelved

A baktériumok nagy része, amiket éjszaka a test kiválaszt, a nyelven rakódik le. Ezért reggel, felkelés után érdemes egyből ledörzsölni a nyelvünket.

3. Indítsd a napot egy meleg, citromos itallal

Ajurvédikus tippek téli reggelekhez

Tégy a meleg, citromos vizedhez egy kis gyömbért és mézet, és kortyolgasd el felkelés után! Nem csak az emésztésedet indíthatod be, a szervezetedet is erősíted vele.

4. Mozgasd át magad üres gyomorral

Jógázz, vagy tornázz egy kicsit, még reggeli előtt.

5. Reggelizz gazdagon

Egy gőzölgő zabkásánál jobb téli reggelit aligha találsz! Fogyassz hozzá friss gyümölcsöket, majd reggeli után fél órával szürcsülj el egy meleg, gyömbéres-fahéjas teát, amivel felszíthatod az emésztésed tüzét!

Freepeople

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top