Életmód

Hónapok óta fagyoskodik egy autista fiú a bentlakásos otthonban

Feca leverte a radiátort, az otthon dolgozói nem szerelték vissza, hanem adtak neki egy pokrócot, miközben a fiú családja fizet a fűtésért.

Még tavaly nyáron, egy dühroham során verte le szobája faláról a radiátort az autizmussal élő Feca. A fiatal fiú szobájában azóta sem szerelték vissza a fűtőtestet, a Bors szerint az intézmény fenntartója, az ápolók és a karbantartók egymásra mutogatnak.

Feca édesanyja, Ildikó azért íratta be fiát a Békés megyei otthonba, mert Feca autizmusa olyan súlyos, hogy édesanyja már nem tudta tovább ápolni. A nő vasárnaponként látogatja meg a fiát, közel nyolcvan kilométert utazik.

“Legutóbb, amikor a fiamnál jártam, a keze olyan volt, mint egy jégcsap. Én is nagykabátban ültem végig. Az ápolók egy plusztakarót adtak a fiamnak, hogy ne fázzon. Mondanom sem kell, nem ért semmit. Tényleg így kell bánni egy sérült emberrel?”fakadt ki Ildikó a Borsnak. A nő havonta több tízezer forintot fizet, hogy gyermeke megfelelő ellátásban részesüljön. Ebből fizetik többek között a fűtést is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top