Életmód

Állateledel-kóstolásból is meg lehet élni

Méghozzá nem is rosszul.

Az állateledelek gyártói profi szakembereket alkalmaznak, akiknek az a dolguk, hogy kóstolással ellenőrizzék a termékek minőségét. A pozícióban kezdőként évi 30 000 dollárt, vagyis több mint 8 millió forintot lehet megkeresni, egy tapasztalt munkaerő viszont akár évi 75 000 dollárt, azaz 20 millió forintot is kereshet ebben a munkakörben.

A profi kóstolókat kiképzik arra, hogy felismerjék azokat az ízeket, melyek ízlenek a kutyáknak vagy macskáknak és azokat is, amelyek nem. 

Kutyaeledel-kóstolásból is meg lehet élni

Az állateledelek készítéséhez használt hús a szabályozásnak megfelelően emberi fogyasztásra is alkalmas, így az egészségét nem kockáztatja az, aki állateledel-kóstolónak áll. Philip Wells, az egyik amerikai állateledel-gyártó cég kóstolója elmondta: ő alapvetően szereti is a kutyaeledeleket, ám azért akad néhány olyan ízesítés, ami egy ember számára igencsak hátborzongató, sőt ha  valaki nem szokott hozzá, akkor már a szaga is gyomorforgató lehet.

A kóstolócsapatban persze nemcsak emberek, hanem állatok is dolgoznak, hiszen e téren azért az ő ízlésük a lehető legmegbízhatóbb.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top