Életmód

17 dolog, amit engedj el 2017-ben, hogy boldogabb legyél

A fő cél idén (is) az, hogy kiegyensúlyozottan, belső békével galoppozzunk át az éven, lehetőleg úgy, hogy egyszer sem esünk hasra. Ahhoz, hogy ezt teljesíteni tudjuk, érdemes a következő 17 dolgot elengedni az életünkből, hogy ne mérgezzék a lelkünket tovább, és ne vegyék el feleslegesen az energiáinkat.

1. Engedd el azt a tévhitet, hogy mindent most azonnal ki kell találnod, meg kell tervezned. Hogy most azonnal tudnod kell, kivé akarsz várni, mit akarsz, kivel akarod leélni az életed. Teljesen felesleges görcsölni ezeken a kérdéseken, hiszen mind úgy éljük le az életünket, hogy fogalmunk sincs, mit hoz a jövő, és sosem lehetünk biztosak benne, hogy jól döntünk. 

2. Engedd el azt a tévhitet, hogy az emberek 100 százalékban jók vagy rosszak. Inkább arra koncentrálj, hogy minél jobban megismerd a körülötted élőket, kérdezz a múltjukról, jelenükről, küzdelmeikről és fájdalmaikról, mielőtt első látásra elítélnéd őket.

3. Engedd el a gyűlöletet a tested iránt. Az szuper, ha egészséges akarsz lenni, büszke szeretnél lenni a testedre és jól akarod érezni magad a bőrödben. De közben tudd, hogy emberből vagy, sosem leszel tökéletes, és mindig lesz olyan testrészed, amit nem szeretsz magadon. Ne akard folyton megjavítani saját magad, az elengedéssel elkezdhetsz azon dolgozni, hogy megszeresd az igazi énedet.

4. Engedd el a dühöt azok iránt, akik megbántottak, bocsáss meg nekik, ha megérdemlik, szabadítsd fel magadban a pozitív energiákat, amiket csak elnyomsz a saját mérgeddel.

17 dolog, amit engedj el 2017-ben, hogy boldogabb legyél

5. Engedd el azokat a barátokat, akik nem tesznek a kapcsolatotokért semmit. Nem kell veszekedéssel vagy nagy drámával elválni egymástól. Csak ne adj több energiát a kapcsolatnak, ne pazarold rájuk az idődet, békélj meg vele, hogy többé már nem az életed részei, felesleges erőlködnöd. Így helyet csinálsz új barátoknak, új embereknek az életedben.

6. Engedd el azt a tévhitet, hogy mindig jónak kell lenned. Ember vagy, hibázol és néha nincs igazad, ami teljesen rendben van.

7. Engedd el azt a tévhitet, hogy túl késő újrakezdeni és pályát változtatni, hogy azt csináld, amit tényleg szeretnél. Sosincs túl késő.

8. Engedd el azokat az embereket, akik szerint meg kellene változnod ahhoz, hogy szeressenek.

9. Engedd el a passzivitást, ne csak nézd, ahogy zajlik az élet, hanem vesd magad a sűrűjébe. Vedd kézbe a saját életed irányítását, nem vagy te fa, hogy odaragadj helyzetekbe, helyekre, kapcsolatokba, amikben nem szeretnél lenni, amik boldogtalanná tesznek. Elég erős vagy, hogy változtass, csak az első lépést kell megtenned.

17 dolog, amit engedj el 2017-ben, hogy boldogabb legyél

10. Engedd el azt a tévhitet, hogy a szorongás vagy a depresszió miatt szégyenkezned kellene. Legyél kedves magaddal, kérj segítséget, és tudd, hogy nem vagy egyedül.

11. Engedd el a tökéletességre törekvést. Ne ostorozd folyton magad, amiért nem vagy olyan, amilyennek szerinted lenned kellene. Írd össze az összes tökéletlenségedet, és gondold át, hogyan tesznek épp ezek a tulajdonságaid erősebbé.

12. Engedd el a bosszankodást az apróságok miatt. Minek rontod el a napodat a dugók, hangoskodó emberek, idegesítő kollégák miatt? Ha hagyod, átveszik az irányítást fölötted, amire semmi szükséged.

13. Engedd el azt a tévhitet, hogy középszerű az életed. Hogy semmi sem elég jó, és mindennel, amid van, csak elégedetlen vagy. Inkább nézd meg alaposan, miért lehetsz hálás és mindig nyújtsd a tőled telhető legjobbat abban, amit épp csinálsz.

14. Engedd el az önostorozást. Ne mondogasd folyton magadnak, hogy nem vagy elég jó, nem vagy elég sikeres, nem érdemled meg, hogy szeressenek. Teljesen nem lehet megszabadulni ezektől a gondolatoktól, de tudatos odafigyeléssel csökkentheted a jelenlétüket és adhatsz nagyobb teret a fejedben a kedves és szeretetteljes gondolatoknak.

17 dolog, amit engedj el 2017-ben, hogy boldogabb legyél

15. Engedd el azt, hogy hatalmas összegeket versz el olyan dolgokra, amikre nem éri meg költeni, vagy amikkel nem is törődsz igazán.

16. Engedd el a netes zajt, ami folyamatosan körülvesz az állandó értesítésekkel, pittyegésekkel, lájkokkal és klikkelésekkel. Adj magadnak egy kis békés csendet, hogy élhesd a saját életedet, és meghallhasd a saját gondolataidat anélkül, hogy valaki elterelné a figyelmedet.

17. Engedd el a mérgező embereket és a saját mérgező szokásaidat. Koncentrálj arra, hogy másokkal kedves legyél, szeress, és tedd boldoggá magad körül az embereket, mert abban biztos lehetsz, hogy amit adsz, azt kamatostul kapod vissza.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top