Életmód

Ezért vigyázz az ünnepek utáni diétával!

A te újévi fogadalmaid között is első helyen szerepel a szabadulás az ünnepi pluszkilóktól? Most elmondjuk, miért bánj óvatosan az ünnepek utáni diétázással!

Az elmúlt pár hét igazi hullámvasút volt a szervezetünknek: többet ettünk és ittunk a szokásosnál, miközben a mozgást szinte teljesen hanyagoltuk. Lehet, hogy az új év első napjaiban erősen él benned az elhatározás, hogy minél gyorsabban szabadulj a fölös kilóktól és mérgektől, de ne feledd, nem biztos, hogy a tested követni tudja azt a villámgyors tempót, amit az agyad diktál!

Ezért vigyázz az ünnepek utáni diétával

 Ha az ünnepek után hirtelen átállsz a szigorú diétára és az önmegtartóztatásra, lehet, hogy a mérlegen lesz eredménye az erőfeszítéseidnek, ám tudnod kell, hogy ilyenkor elsősorban az izomtömegedből és nem a zsírból veszítesz! Hogy miért? A tested azt az üzenetet kapja, hogy valami változás történt, és pánikszerűen elkezdi tartalékolni a zsírt – ezért lehet, hogy kevesebbet mutat a mérleg, ám a zsír mennyisége változatlan marad a szervezetben. Ezért fordulhat elő az is, hogy a leadott kilókat könnyen visszaszeded, ha leállsz a diétával. Ha a tavaszi bombaalak a cél, légy türelmes: kis lépésekben szoktasd magad a kiegyensúlyozott értendhez és a rendszeres mozgáshoz.

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top