Ezért tűnnek el a tinik a Facebookról

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A szüleik miatt menekülnek más közösségi oldalakra.
2017. 01. 01. |

Kövess minket!

f Ajánlom

 

Egy átfogó, európai tanulmány megállapította, hogy a 16-18 éves korosztály tömegével hagyja el a Facebookot és inkább más közösségi oldalakat, például az Instagramot, a Twittert vagy épp a SnapChatet használja. A Facebooktól elsősorban az vette el a tinik kedvét, hogy már a szüleik is rajta vannak.

  

Szülők a Facebookon

„A Facebook nem csupán parkolópályára került, de meghalt, és eltemették – fogalmazott Daniel Miller antropológus, a kutatás vezetője. – Míg korábban a szülők aggódtak, ha a gyerekük regisztrált a Facebookra, a fiatalok azt mondják, ma már a családjuk ragaszkodik ahhoz, hogy fenn legyenek, és számoljanak be az életükről."

A kutatásból kiderült az is, hogy a tiniket nem zavarja, ha más közösségi oldalak esetleg kevésbé funkcionálisak és kifinomultak, mint ahogy az sem, ha az önmagukról megosztott információkat kereskedelmi célokra, esetleg biztonsági szolgálatok felügyeleti célokra használják.

„Úgy tűnik, a fiatalokban leginkább azon a rettegett napon születik meg a döntés, hogy elhagyják a Facebookot, amikor az anyukájuk ismerősnek jelöli őket" – írta Miller.

Forrás: The Guardian

Olvass tovább

Hozzászólások

faddyottmar 2017-01-05 14:00

Szerintem egyszerűen csak szégyellik, hogy az anyjuk is csücsörítve pózol, mint ők, csak anyának több udvarlója akad, mert olcsóbban adja magát.

Carpaccio 2014-01-03 09:53

Eredetileg egyetemi közösségnek készült, és üzleti szempontból nagyon jó célpont a tini brigád, aki már online nő fel.

csap44 2014-01-03 09:34

Ideje eltűnni nekik, onnan...

 

Eredetileg a Facebook egy üzleti közösségi oldalnak indult, de most már fű-fa, mindenki vegyesen,  rajta van, rengeteg álnevű, valós profil arc nélküli, becenevűek stb. stb.

 

 

Kristine 2014-01-03 09:17

szerencsére a mobilon van egy kikapcsoló gomb :) is.

Lióra 2014-01-03 02:14

Amikor a technika eszköze pórázzá változik.
Ugyanez volt a mobiltelefonokkal is.
Először örültünk neki,majd rájöttünk,hogy a főnök vasárnap délután is el tud általa értni

Maxim 2014-01-02 22:20

A baj inkább a szülők előtt nem vállalható fotókkal és bejegyzésekkel van.

krysztasz 2014-01-02 21:59

Szerintem annyira mindegy, hogy anyuka látja az adatait vagy egy ismeretlen biztonsági szolgálat a twitteren. Én nem vagyok egyik közösségin sem, talán ezért van szabadidőm. Ja, persze a szabadidőt nem alvással kell tölteni, hanem értelmes elfoglaltsággal. Vagyis, kell egy értelmes elfoglaltság és nem kell a facebook. Lemaradok az ismerőseim dolgairól? Nem érdekel.