Életmód

Átváltozott testek, átalakult életek – 2016 legnagyobb fogyásai

A nagy fogyásokról szóló történeteket azért szeretjük, mert ugyanolyan hétköznapi emberekről szólnak, amilyenek mi vagyunk. Ha nekik sikerült, nekünk miért ne menne? Mi különbözteti meg ezeket az 50-60 kilót ledobó embereket azoktól, akik akár egész életükben cipelik magukon a túlsúlyt?

2016 legnagyobb fogyásait böngészve, végül mindig ugyanarra a fogyásreceptre bukkanhatunk: ne vágj bele őrült fogyókúrákba, inkább válts egészséges alapanyagokból készült ételekre, és kezdj el mozogni. Nincs benne semmi ördöngösség, nincs titkos recept, és nincs hirtelen, “egy hét alatt lefogyhatunk tíz kilót” hazugság sem benne. Az itt bemutatott emberek a nagy túlsúlytól sokszor több év alatt szabadultak meg, amit fontos szem előtt tartani mindenkinek, aki le szeretne fogyni.

Az előtte-utána képek persze csábítóan néznek ki, de ne feledkezzünk meg a két kép között eltelt sok hónapról, az átalakulás folyamatáról.

Ha úgy vágunk bele a nagy fogyásba, hogy tudjuk, hogy hétről hétre alig látszik majd változás, és igazából majd hónapok múlva láthatjuk csak igazán, mennyit formálódik a testünk, akkor nem esünk a türelmetlenség csapdájába, és nem adjuk fel három hét alatt az egészet, hogy aztán belefojtsuk a kudarc miatt érzett bánatunkat egy vödör jégkrémbe. Nézzük meg 2016 legnagyobb külföldi fogyásait, hogy nekik hogy sikerült a nagy átalakulás.

1. Emma Sealey: –127 kg

Emma akkor kezdett hízni, mikor egy kedves barátja halála után evéssel vigasztalta magát. Olyan nagy súlyfelesleget szedett magára, hogy már járni is alig tudott, pár kilóra volt csupán a kerekesszéktől. Ami bámulatos, hogy ezt a 127 kilót úgy adta le, hogy visszautasította a gyomorszűkítő műtétet, azt mondta, hogy ezt az állapotot ő idézte elő, úgyhogy képes lesz kimászni is belőle. Igaza lett, a változás elképesztő, amit egészséges életmóddal, futással és biciklizéssel ért el.

2016 legnagyobb fogyásai

2. Mallory Buettner: –95 kg

Az általános iskolai tanárnő egész életében küzdött a túlsúllyal, akkor lett elege a saját súlyából, amikor elérte a 180 kilót. Egyből gyomorszűkítő műtéthez folyamodott, de mellette életmódot is váltott, így szabadult meg 95 kilótól. Utána még szüksége volt műtétre, hogy a felesleges bőrt eltávolítsák a hasáról, karjáról és combjáról, de azóta legszívesebben folyamatosan bikiniben mászkálna, annyira örül a nagy fogyásnak.

2016 legnagyobb fogyásai

3. Lindsey Hoover: –88 kg

A huszonéves lány gyakorlatilag egy felnőtt férfi súlyát dobta le magáról két év alatt. Akkor ébredt rá, hogy muszáj változtatnia, amikor már az autóban nem érte át a biztonsági öv. A kórosan elhízott lány első körben a napi 4000 kalóriás, egészségtelen étrendjét változtatta meg drasztikusan, lecserélte az ételeit salátákra és sovány húsokra, majd amikor beindult a fogyás, elment egy gyomorszűkítő műtétre is. A hatalmas fogyást a bőre nem tudta követni, így még egy bőreltávolító műtéten is átesett, hogy teljes mértékben újjászülethessen.

2016 legnagyobb fogyásai

4. Christian Hill: –70 kg

A 34 éves nőt akkor érte a sokkoló felismerés, hogy muszáj lefogynia 160 kilós súlyából, amikor beleszorult egy vidámparkban a csúszdába. Érzelmi evő volt, minél jobban frusztrálta, hogy nagy a teste, annál többet evett, és természetesen nem mozgott mellé. Aztán döntött, és elment egy rúdtáncórára, ami annyira megtetszett neki, hogy végül ennek és az egészséges táplálkozásnak köszönhetően egy év alatt megszabadult 70 kilótól. A fogyásból visszamaradt bőrt nála is sebészi úton kellett eltávolítani.

2016 legnagyobb fogyásai

5. Joe Bernstein: –70 kg

Joe 154 kilóról indult, amikor úgy döntött, felhagy a reménytelennek tűnő fogyókúrával és inkább hosszútávon, teljes életmódváltásban kezd gondolkodni. Rájött, hogy az nem megoldás, ha mindenféle ételt megtilt saját magának, hanem az, ha olyan finom ételeket kezd főzni, amik egészséges alapanyagokból készülnek. Az ételek mellé pedig azt ajánlja, hogy szerezzünk be egy kutyát, mert úgy a mindennapos mozgás is meglesz az életünkben. Ezen kívül – nagyon helyesen – a lelkét is rendbe tette, kiiktatta az életéből a mérgező embereket, ezzel pedig az érzelmi evést is legyőzte. A testi-lelki átalakuláshoz 4 évre volt szüksége, az életmódváltás annyira jól sikerült, hogy mostanra már tanácsadóként másoknak segít a nagy fogyásban.

2016 legnagyobb fogyásai

6. Karlye Thurlow: –60 kg

A fiatal anyuka a gyerekei miatt határozta el, hogy megszabadul 120 kilós börtönéből. Úgy érezte, nem mutat jó példát a gyerekeinek, nem tudja őket egészséges életre nevelni, ha ő maga nem jár elöl jó példával. Összesen 9 hónapba telt, mire leadta 60 kilós túlsúlyát, az első három hónapban változtatott az étrendjén, elhagyta a cukrot és a lisztet, illetve minden nap sétált egy órát mozgásként. Miután így leolvadt róla 20 kiló, beiratkozott egy személyi edzőhöz, akinek a segítségével további 40 kilót fogyott 6 hónap alatt.

2016 legnagyobb fogyásai

7. Claire Hughes: –50 kg

A kétgyerekes anyukának egészségügyi okokból eltávolították a méhét, ami után mély depresszióba esett és evésbe fojtotta bánatát, míg végül 150 kilóra hízott. Az apátiából az billentette ki, hogy tavaly nyáron egy vásárban leszállították az óriáskerékről, mondván, olyan kövér, hogy nem bírja el a játék. A megszégyenítés olyan nagy hatással volt rá, hogy hirtelen változtatott életmódján, száműzte az egészségtelen ételeket és italokat az életéből, és rendszeresen elkezdett bokszolni. Nemcsak a saját, de a gyerekei életét is megváltoztatta a nagy fogyással, mert azóta sokkal kiegyensúlyozottabb, vidámabb és aktívabb az egész család.

2016 legnagyobb fogyásai

8. Jennifer Moats: –50 kg

A 29 éves asszonynak a válása adta a lökést ahhoz, hogy megszabaduljon testsúlya felétől. A nagy válságot jó irányba fordította, változtatott az étkezésén, és elkezdett rendszeresen edzőterembe járni. Ahogy elmesélte, annyit tett csupán, hogy egészségesebb ételeket evett, ha édességet kívánt, akkor csoki helyett a gyümölcsökért fordult, és minden héten pénteken felfüggesztette a diétáját, amikor azt evett, amit megkívánt. Trükkös dolog betenni egy ilyen napot a hosszú távú diétába, hiszen senki sem akarja tönkretenni az egész heti eredményt, ezért aztán Jennifer sem ette tele magát káros ételekkel, de ilyenkor azért egy-két gombóc csokifagyi belefért. A nagy fogyást egy év alatt teljesítette így, tulajdonképpen nagy megerőltetés nélkül.

2016 legnagyobb fogyásai

9. Haley Smith: –50 kg

Egy embernyi súlytól szabadult meg Haley, miután sokkot kapott a saját eljegyzési fotóitól. Annyira letaglózta, hogy milyen nagydarab a képeken, hogy elhatározta, az esküvője napjára formába hozza magát. Egyszerű terve volt a fogyásra: heti háromszor elkezdett futni, ami nyilván az elején alig ment, de 15 hónap alatt eljutott odáig, hogy 5 km-es távot fut le egy edzéskor. Mellette pedig kiiktatta az étrendjéből a feldolgozott ételeket, lisztet, cukrot, és főleg zöldségekből, gyümölcsökből álló étrendet állított össze magának. A nagy fogyás sikerült, az esküvő napján már feleakkorán állhatott az oltár elé.

2016 legnagyobb fogyásai

10. Rachel Graham: –45 kg

Rachel abba a hibába esett, amibe sok kismama: azt hitte, annyit és azt ehet terhessége alatt, amennyit és amit csak kíván. Ebből aztán kifejlesztett magában egy jó kis étkezési zavart, aminek a végén már a tükörbe sem bírt nézni. Végigjárta a gyors eredményt ígérő csodafogyókúrák útját, visszahízott párszor, míg végül ráébredt, hogy a legegyszerűbb módszer a nagy fogyás kulcsa: egészséges étkezés és rendszeres testmozgás. Kalóriaszámlálással és az ételek alapanyagainak lecserélésével, éhezés nélkül érte el a számára normál testsúlyt egy év alatt.

2016 legnagyobb fogyásai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top