Életmód

Szuper kosaras, GPS-bringás és világvégi kis sziget: ezek voltak a kedvenc cikkeim

Év végén érdemes visszanézni az elmúlt esztendőre, és visszaemlékezni a szép pillanatokra. Benéztem a szerkesztőségi rendszerünkbe, és témától függetlenül kiválasztottam a kollégáim által írt cikkek közül az öt kedvencemet. Olvassátok szeretettel.

Kezdjük a 21 éves Szörényi Laurával, aki Magyarországtól 8000 kilométerre tanul és sportol. Laura kosárlabdázik már 7 éves kora óta, U14-es Európa-bajnok, és most abban reménykedik, hogy bekerülhet az amerikai egyetemi ligába, ahonnan egyenes út vezethet a WNBA sztárjai közé. Kitartása dicséretes, én mégis két vicces történet miatt választottam ki ezt a cikket: az egyik az autójáról szól, a másik arról, hogy apukája itthon kiabálva drukkol neki, amikor éjszakánként a laptopján nézi a meccseit.

Köszönjük az egész éves figyelmet, viszlát 2017-ben! (Fotó: Leéb Ádám)
Köszönjük az egész éves figyelmet, viszlát 2017-ben! (Fotó: Leéb Ádám)

Aztán ott van a gyöngyösi Holló Mariann, aki szinte állandóan biciklivel közlekedik és érdekes hobbija van: GPS segítségével a térképre “rajzol” mindenféle vicces alakzatot, állatokat, figurákat, úgy, hogy az útvonalat már eleve aszerint tervezi meg, hogy kiadja az általa elképzelt ábrát. Ilyenkor persze vicces helyzetekbe is kerül, mert előfordul, hogy a kinézett útvonalat lezárják, vagy épp egy kerten kell keresztül mennie, hogy az ábra tökéletes legyen. A cikk tele van az így készült “rajzokkal”, feltétlenül nézzétek meg!

Varázslatos fotók mutatják be a skóciai Shetland szigetét, ahol mindössze harminc ember él. Ilyenkor, amikor az ünnepek előtti rohanás után jólesik egy picit elzárkózni a világtól és nyugalomban-melegben pihenni, nem nehéz elképzelni, hogy milyen stresszmentes lehet az élet ezen az apró földdarabon. Piros telefonfülkéjük azért van, megtaláljátok a képeken?

Idén adták át a felújított Széll Kálmán teret, amit lehet szeretni vagy nem szeretni, de tény, hogy a főváros egyik legfontosabb csomópontjáról van szó. Az átadást követően képszerkesztő kollégám, Ádám készített egy szuper előtte-utána összeállítást, érdemes megnézni.

Végezetül még egy fotós összeállítás, már csak azért is, mert amíg mi a fűtött irodában írjuk a cikkeket, addig fotós kollégáink a várost járják, legyen kánikula vagy farkasordító hideg. Az ünnep szellemében íme egy szép képsorozat a karácsonyi Budapestről. Kellemes ünnepeket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top