Életmód

Nők, akik 50 felett lettek modellek

Ők jussanak eszedbe, amikor arra gondolsz, valamihez már túl idős vagy!

Korábban sosem volt arra példa, hogy egy ötvenes nő helyet kapjon az amerikai Sports Illustrated magazin fürdőruha-különszámában. Az 56 éves Nicola Griffin volt az első. Vele beszélgettünk is, a modellel készített interjúnkat itt olvashatod.

 

Anyaként elegem lett abból, hogy a fiatal lányok, amint kinyitnak egy magazint, csakis egyfajta képet látnak, melynek az üzenete az, hogy 18 éves, vékony testalkatú lányként érezheted csakis gyönyörűnek magad. Szerintem eljött az idő a változásra, a világ unja már az egysíkú szépségideált. Vékony vagy épp telt, egy a lényeg: mi, vásárlók olyan hirdetésekre vágyunk, ahol azonosulni tudunk annak szereplőivel, ezért is kell a változatosság és ez a kampány épp erről szólt!

 

 

Fotó: Milk Management
Fotó: Milk Management

A 100. születésnapját ünneplő brit Vogue egy szintén százéves modellel, Bo Gilberttel ünnepelt. Az idős hölgy a fotózásáról készült werkvideóban elmeséli, hogy még mindig rajong a divatért és a szép holmikért, meg hogy hiányoznak neki a régebben viselt, elegáns kalapok. 

Marie Helvin 15 éves kora óta modellkedik, ám amikor felkérték a fehérneműs fotózásra, kétségei voltak, hogy elvállalja-e. Végül úgy döntött, hogy igent mond, de ez lesz az utolsó ilyen jellegű munkája. Egy brit márka kampányában egy 62 éves modell mutatta be a fehérneműket.

 

Nők, akik 50 felett lettek modellek

Merd viselni – ez volt a címe a manchesteri Trafford Centre bevásárlóközpont őszi–téli divatkampányának, melynek főszereplője a világ legidősebb aktívan dolgozó szupermodellje, a 86 éves Daphne Selfe. Daphne szerint szégyen, hogy a modellektől elvárják, hogy rendkívül vékonyak legyenek. “A retusálást viszont nem bánom, az én koromban jót tesz egy kis retus” – jegyezte meg.

Nők, akik 50 felett lettek modellek

A fiatalos nagymama tavaly április óta posztol magáról fotókat az Instagramra, lehengerlően vagány szettekben. Itt figyeltek fel rá a DimePiece divatmárka illetékesei is, akik felkérték, hogy legyen a cég reklámarca és -teste. Baddie Winkle pedig simán bevállalta a fürdőruhás fotókat is. Miért is ne?!

???????????? @hayleyelsaesser

badddiiie (@baddiewinkle) által közzétett fénykép,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top