Életmód

2016 kismamái, akik megmutatták a hasukat szülés után

Azért is szeretjük nézegetni másokét, mert lehet háborogni a szülés utáni hasakon: az egyik túl lapos, a másikon lóg a bőr, a harmadik meg hogy képzeli, hogy két hónappal később már kockás.

Az anyukák közötti viták végeláthatatlanul áradnak a szülés utáni test körül. Pedig semmi értelme azon hőbörögni, hogy egy másik anyának milyen nyomot hagyott a terhesség a testén, nem lesz attól jobb vagy rosszabb anya senki, hogy kinyúlt, csíkos hasa lett, vagy épp laposabbá vált, mint új korában.

Az egyik ilyen fitneszguru, aki kiverte a biztosítékot az internet anyukái között, Tammy Hembrow, aki két hónappal a szülés után mutatta meg tökéletes hasát. Ez már nem is lapos, hanem homorú, az ember felhúzza a szemöldökét, aztán normál esetben vállat von, hogy hát jó, neki ez jutott, kemény a hasfala, meg biztos folyton edz, és nem majszol mézeskalácsot a kanapén Supernatural maraton közben, mint én. Aztán továbblép.

Szegény Tammyt azonban ehelyett szétszedték az interneten, és megvádolták azzal, hogy biztos nincs is gyereke, mert aki szült, az nem nézhet így ki. Pedig van gyereke, és kinézhet, mert Tammy keményen diétázott és megszállottan edzett, hogy ilyen teste legyen. Lehet azt mondani rá, hogy nem egészséges, hogy valaki ennyire csak a külsejével legyen elfoglalva, de idegesíteni magunkat rajta eléggé felesleges, mert ettől neki nem lesz kinyúlt bőr a hasán, a mi hasunk pedig nem lesz laposabb.

2016 kismamái, akik szülés után megmutatták a hasukat

A másik fitneszedző, Kelsey Wells szintén két hónappal a szülés után mutatta meg magát, és semmivel sem nagyobb a hasa, mint Tammynek, őt mégsem támadták annyian. Talán mert az ő képeinek nem az volt az üzenete, hogy “nézzétek, milyen tökéletes vagyok”, hanem azzal a szöveggel rakta fel, hogy ne a mérlegen problémázzunk, mi, anyukák, mert lám, ő is többet nyom, mint szülés előtt, mégis sokkal jobb formában van. Kelsey lapos hasának örült az internet népe, még akkor is, ha a legtöbben az esélytelenek nyugalmával néztük közben a saját plöttyedt hasunkat. Mégis, az ő példája valahogy arra sarkall, hogy álljunk fel a karosszékből, és kezdjünk el mozogni, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

2016 kismamái, akik szülés után megmutatták a hasukat

A valószerűtlenül kockás szülés utáni hasakból bőven kijutott 2016-ban, az előző két fitneszanyukához csatlakozott még Kelly Tekin, akinek két etetés között az volt a fő programja, hogy felüléseket csináljon és edzőteremben izzadjon. Így lett 6 héttel a szülés után már tökéletesen izmos hasa. Bár Kelly a terhesség alatt is tett azért, hogy formában maradjon, a 9 hónap alatt összesen 1000 órát töltött az edzőteremben. Mondhatjuk rá nyugodtan, hogy megszállott, egyébként tényleg az, a testépítés az élete, úgyhogy teljesen feleslegesen hasonlítanánk össze magunkat vele.

2016 kismamái, akik szülés után megmutatták a hasukat

A legcukibb talán a lapos hasú anyukák közül ebben az évben Kristy Ardo volt, aki két kisgyerek anyukája, és 4 hónappal második babájának a születése után már remek formában mutatta meg magát. A nagy titok az, hogy nincs titok: ő is edzőként dolgozik, és minden nap rengeteget mozog, csak azért sokkal szerethetőbb, mint az első három példa, mert a gyerekeivel együtt edz. Tündéri videót posztolt arról, hogyan használja súlyzóként a két picit.

 

Motiváló látni, hogy nincs vége a világnak attól még, hogy gyerekünk van, lám, lehet folytatni a testmozgást, ha nagyon akarjuk, csak kicsit kreatívabban kell hozzáállni az edzésekhez. A videóját nézve elhisszük neki, hogy ilyen testet összehozni, mint az övé, nem is olyan nehéz, még akár nekünk is sikerülhet.

2016 kismamái, akik szülés után megmutatták a hasukat

Szerencsére azért olyan anyukák is kiálltak és megmutatták a szülés utáni hasukat, akiknek nem adott az élet tökéletes testet. Velük már sokkal inkább tudtunk azonosulni, bennük már megláttuk a saját megereszkedett valóságunkat.

Rothstein Bruce képei ezért is söpörtek végig a világhálón feltartóztathatatlanul, mert kendőzetlenül, a maga nyers valójában tárta a nagyközönség elé a terhességtől megnyúlt bőrét. Ráadásul egy profi sportolóról, futóról van szó, aki felé az lenne az általános elvárás, hogy úgy nézzen ki, mint fitneszező társai. Rothstein azonban nem szégyelli, hogy olyanná vált a hasa, amilyennek a képen láthatjuk, és igaza is van, hiszen teljesen normális jelenség, ami a nők többségével előfordul 9 hónap terhesség után. Felesleges idealizálni, retusálni, rejtegetni, utálni magunkat miatta.

2016 kismamái, akik szülés után megmutatták a hasukat

Végül pedig jöjjenek azok az anyák, akik nem sportolók, nem fitneszguruk, hanem ugyanolyanok, mint mi: egyszerűen csak nők, akik életet adtak gyermeküknek. A testük nem létezésük középpontja, jól szolgálta a terhességet, táplálja a babájukat, egyiküknek sincs egy csepp szégyellnivalója sem.

2016 kismamái, akik szülés után megmutatták a hasukat
2016 kismamái, akik szülés után megmutatták a hasukat
2016 kismamái, akik szülés után megmutatták a hasukat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top