Életmód

Mi nem hizlal a karácsonyi finomságok közül?

Hogyan ne hízzak az ünnepek alatt? Melyik ételek nem hizlalnak a karácsonyi asztalról? Ez is kiderül a Válaszkereső oldalon.

 

Évről évre minden karácsonykor már előre rettegünk, hogy bizony nem tudunk ellenállni majd a finom falatoknak. Már rögtön kezdődik a karácsonyi vacsorával – akár magunk főzzük, akár vendégségben vagyunk –, biztosan lesz olyan fogás, amire már hetek óta vártunk, mert a kedvencünk és kész. Aztán ott vannak a süteményhalmok, egy kis mézeskalács, egy kis diós kifli. Járunk rokonról rokonra, és mindenhol kell enni egy kicsit legalább, mert különben megsértődnek.

Nyilván szeretnénk a karácsonyi finomságokból enni, de azt sem szeretnénk, hogy napi 10 kilót szedjünk fel. (Na jó, ez nyilván túlzás, de olyan érzés minden egyes ünnepnap után.)
A Nők Lapja Café Válaszkereső oldalát sokan keresték fel a témában ezen a héten is. Lássuk, mit tanácsoltak a héten szakértőink és az olvasók a bizonytalanoknak!

Mi nem hízlal a karácsonyi finomságok közül?


“Minden ünnepi finomságról nem szeretnék lemondani, mert az akkor nem is igazán ünnep. Mi az, ami nagyon hizlal? A bejgli, szaloncukor, kocsonya? Mit szabad és mit mértékkel?” – kérdezi Mokuska45 a Nők Lapja Café Válaszkereső oldalán. Szakértőnk, dr. Leitem Ágnes már válaszolt is Mokuska45 sokakat foglalkoztató kérdésére. Javasolja például a kocsonyát kenyér nélkül, de a paníros húsoktól és a majonézes köretektől óva int. Ha kíváncsiak vagytok a szakértőnk többi tanácsára, itt elolvashatjátok, és ha nektek is van tippetek az ünnepi kilók ellen, osszátok meg a többiekkel!

Lomino42 is azt szeretné tudni, hogyan ne hízzon az ünnepek alatt, amikor is nem akar külön magának diétás ételeket főzni, és a szüleit sem akarja megbántani azzal, hogy nem eszik náluk. Nincs egyedül a kínzó kérdéssel, de szakértőnk szerint, ha ellenáll a süteményeknek, megúszhatja a pluszkilók felszedését. Nemcsak a szakértőnk, olvasóink is ötleteltek, kattints a Nők Lapja Café Válaszkereső oldalára, ha figyelsz, te is megúszhatod a karácsonyi hízást!

Persze nemcsak a karácsonyi hízás témakörében kaphattok válaszokat, hanem a főzéshez is találhattok apró tippeket. Melyik a legjobb hal a halászléhez, vagy melyik a legfinomabb bejglitöltelék-recept? Úgyhogy várjuk a további tapasztalatokat, véleményeket, akár ellenvéleményeket. Te mit mondanál?

De ha téged egészen más érdekel, akkor is érdemes benézned a Válaszkeresőre, hiszen szinte bármilyen témában kérdezhetsz, legyen az párkapcsolat, életmód vagy épp ezotéria – mindig lesz valaki, akit monitornál találsz, és segít neked!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top