Életmód

5 dolog, amit a boldog embernek csinálnak lefekvés előtt

A lefekvés előtti és a felkelés utáni percek fontos, hogy nyugodtan és pozitív hangulatban teljenek – ha ezt az alábbi öt tevékenységet végezzük, mielőtt ágyba bújunk, még boldogabbak is lehetünk!

Arról talán már hallottunk, hogy lefekvés előtt fél órával nem egészséges a monitort bámulni vagy az okostelefonunkat nézegetni, mert így az agy nem tud kellően lelassulni az alvás ritmusához.

Az alábbi öt tipptől viszont nem csak egészségesebbek, de kiegyensúlyozottabbak is lehetünk. Nézzük, mit tehetünk:

1. Töltsünk időt a családunkkal

Egy kis beszélgetés a párunkkal, esti meseolvasás a gyerekeknek vagy egy ital a lakótársunkkal, ezek mind tökéletes befejezései egy harmonikus napnak és kezdetei egy nyugodt éjszakának.

2. Tervezzük meg a másnapot!

Készítsük ki a másnapi ruhánkat, pakoljuk össze, amire szükségünk lesz, esetleg írjuk össze, mik lesznek a teendőink – így fellélegezve átadhatjuk magunkat a pihenésnek.

5 dolog, amit a boldog embernek csinálnak lefekvés előtt

3. Írjunk!

A boldog emberek gyakran vezetnek naplót, vagy csak gyűjtik fontos gondolataikat egy füzetben. Sokszor elalvás előtt jutnak eszünkbe a legértékesebb gondolatok, ezért tartsunk egy füzetet és tollat az ágy mellett, hogy ne vesszenek a feledés homályába!

4. Olvassunk egy kicsit!

Tudományos kísérletek bebizonyították, hogy az elalvás előtt olvasni jótékony hatással van az egészségre. Mindegy, hogy a választott olvasmány romantikus ponyva vagy szépirodalom, akár képregény, a lényeg, hogy olvasás közben nem stresszelünk, és a testünk is teljesen kikapcsol.

5. Gondoljunk szép dolgokra!

Akármilyen gyerekesen is hangzik, ha szép dolgokra gondolunk elalvás előtt, tényleg boldogabbak leszünk. Nem érdemes még lefekvés előtt is negatív gondolatokkal bombázni az agyat. Bármilyen, számunkra boldogságot jelentő dolog felidézése jót tesz, legyen az akár a kutyánk, a kedvenc nyaralásunk vagy a szerelmünk arca.

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top