Életmód

Három tipp, hogyan készíts gyönyörű karácsonyi fotókat

Noha a karácsony elsősorban a meghitt együttlét, az egymásra figyelés és nem a mobilozás ideje, mégsem lenne igazi az ünnep, ha a legjobb pillanatokat nem örökítenénk meg. Erre a legkézenfekvőbb megoldás az okostelefonunk: egy jó kamerával és néhány trükkel gyönyörű, fényekben úszó, hangulatos karácsonyi képeket készíthetsz – olyanokat, amelyeket évek múlva is élvezettel fogsz nézegetni. Összefoglaltuk, mire érdemes odafigyelni az ünnepi fotózáskor!

A tippekhez a Huawei P9-et vettük alapul, amely idén forradalmasította az okostelefonos fényképezést a dual Leica kamerával. A P9 kamerája egy RGB és egy monokróm szenzorból áll, előbbi az élénk színeket, utóbbi pedig az elképesztő részleteket biztosítja.

Fotó: Bársony Bence

Fotó: Bársony Bence


Figyelj a fényekre!

Karácsonykor ezernyi apró fény világít a feldíszített szobákban: színes karácsonyfaégők, gyertyák, csillagszórók. Ha kicsit kísérletezel a telefonod kamerájával, észre fogod venni, hogy szinte minden szögből más-más színeket kapnak a fotóid. A Huawei P9 a Leica-módok (például a vivid colours, az élénk színek mód) használatával még telítettebb, gyönyörűbb árnyalatokban örökítheted meg ezeket a meghitt perceket.

Fotó: Bársony Bence

Fotó: Bársony Bence

Készíts profi hatású fotókat!

Bokeh-effektusnak azt nevezzük, amikor egy fénykép azon részeit, amelyek nincsenek a fókuszban, esztétikus módon elhomályosítja a kamera lencséje. Ha ezt a technikát használod, lenyűgöző, professzionális hatású fotókat készíthetsz arról, ahogy együtt ünnepeltek a családdal. A bokeh-effektus elhomályosítja a kép hátterét, míg szeretteid mosolyát tökéletes élességgel örökíti meg, így kiemeli azt, ami igazán fontos!

Fotó: Bársony Bence

Fotó: Bársony Bence

Dobd fel a fotóidat fényfestéssel!

A fényfestéses fotók készítése többemberes feladat, így remek alkalmat kínálnak, hogy összefogjon az egész család! Kérd meg, hogy foglaljanak helyet és kapcsoljátok le a lámpákat, hogy csak a karácsonyfa világítson! Ha megvan a kellemes félhomály, válaszd ki a P9 kameráján a fényfestés módot, és kérd meg az egyik gyerkőcöt, hogy rajzoljon valamit zseblámpával a család mellé vagy köré a levegőbe – akár karácsonyfát, angyalszárnyakat, bármit, ami illik az ünnepi hangulathoz. A végeredmény garantáltan egyedi lesz!

Fotó: Bársony Bence

Fotó: Bársony Bence

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top