Életmód

Visszakéri milliós adományát a makói kisnyugdíjas

Hatmillió forintot adományozott egy templom felújítására a makói nyugdíjas, de az egyház nem kezd a renoválásba, ezért visszakéri a pénzt.

Hatmilliós örökségét adományozta három részletben a makói Szent László-templom felújítására egy kisnyugdíjas. Arra a kérdésére azonban, hogy mikor indul a felújítás, nem kapott választ, ráadásul új plébános jött, aki nem tudott semmit a pénzéről.

Más forrásból azt hallotta – írja a Délmagyar – hogy csak ötmillió jött össze, ami kevés az építkezéshez. Ezen megdöbbent, mert ő maga is többet adott, emellett mások is fizettek be pénzt az egyház által osztogatott sárga csekken.  Ezért a nyugdíjas adminisztrátornő inkább kérné vissza a pénzét.

A lap elérte az új plébánost, Pálfai Zoltánt, aki azt mondta, tájékozódik, és informálni fogja az adományozót. Horváth Antalné, az újvárosi katolikus egyházközség elnöke pedig közölte, hogy az adományozó pénze megvan, bármikor meg tudja neki mutatni. Ha pedig kéri, visszaküldik neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top