Életmód

Bevezetnék a sokat kereső főnökök adóját

Portland városában úgy találták, nincs rendben, ha egy főnök százszor többet keres, mint a beosztottja, így most megadóztatnák a nagykeresetű cégvezetőket.

Az amerikai Portland városi tanácsa arról szavaz, hogy mostantól adót kelljen fizetnie annak a cégvezetőnek, akinek a fizetése százszor nagyobb, mint a beosztottjaié.  

A Guardiannek nyilatkozott a javaslat beterjesztője, Steve Novick, aki elmondta, Kaliforniában két éve már megpróbáltak hasonló adót bevezetni, kevés sikerrel. “Számomra a globális felmelegedés után a jövedelmi egyenlőtlenségek eltüntetése jelenti a legnagyobb társadalmi kihívást” – mondta az egykor környezetvédelmi ügyvédként dolgozó Novick.

A brit lap azt is megjegyzi, hogy a főnök–beosztott fizetési olló a hatvanas évektől emelkedett ekkorára, akkor ugyanis csak hússzor annyit kerestek a vezetők, míg most kétszázszorosa a bérük az alkalmazottakéhoz képest.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top