Életmód

A magyarok fele szerint elfogadható a beleegyezés nélküli szex

Rendkívül szégyenletes és szomorú adat derült ki az Európai Bizottság friss felméréséből.

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából jelentette be az Európai Bizottság, hogy 2017-ben kampányt indítanak a nők elleni erőszak leküzdéséért.

Miközben az európaiak 96 százaléka tartja elfogadhatatlannak a családon belüli erőszakot, addig az Eurobarometer felmérésében a megkérdezettek több mint negyede nyilatkozott úgy, hogy bizonyos körülmények között elfogadható a másik fél beleegyezése nélküli szex. Már ez is lesújtó adat, ám a hazai arány még megdöbbentőbb: Magyarországon ugyanis a válaszadók 47 (!) százaléka gondolja így.

A jövőre induló kampány a tagállamok részvétele mellett bevonja a nyilvánosságot, a civil szervezeteket és a helyzet megváltoztatására alkalmas szakembereket – köztük rendőröket, tanárokat, orvosokat. A nemi alapú erőszak megelőzésére és az áldozatok támogatására irányuló, alulról szerveződő, Európai Unióban zajló erőfeszítések támogatására 10 millió eurót irányoztak elő. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top