Életmód

Így oktatják szexre a kamaszokat Norvégiában

Nos, a norvégok nem finomítják a dolgokat, igencsak egyértelmű módon, de a fiatalok nyelvén magyarázzák el a kamaszoknak a szexualitást, a pubertáskori változásokat és mindent, amit fontosnak gondolnak. Kissé meghökkentő videó következik – a hazai felvilágosítási szokásokhoz képest legalábbis.

Nos, a norvégok nem takargatnak, megmutatnak mindent, amit a kamaszoknak tudniuk kell. Hogy ízléses-e, mindenki döntse el maga. Mindenesetre az oktatófilm egyik részében a törölközőt lerántva mesél a női nemi szervről a narrátor.

A kamasz lányok a norvég állami tévé igencsak rendhagyó sorozatának egyik részéből szembesülhetnek a pubertáskor legjellemzőbb változásaival, a menstruációval és mindennel, ami számukra igencsak fontos témákká válnak, így a szexről is kapnak felvilágosítást. Mindezt a kamaszok nyelvén, vicces formában teszik.

A korábbi részekben a kamaszkor kezdetéről és annak biológiai hátteréről mesélnek, szó esik a pattanások kialakulásáról, és a lányok dolgai mellett természetesen a férfi nemi szervet is önálló részben mutatják be. Akit érdekel, íme itt az összes epizód

Így világosítja fel a kamaszokat a norvég tévé

(HVG)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top