Életmód

4 hasznos tipp, hogy elkerüld az ünnepi falásrohamokat

Egészen november közepéig tartod magad, aztán a karácsony szellemével együtt a falásrohamok is megszállnak? Segítünk, hogy harcolj az ünnepi pluszkilók és a túlevés ellen!

 Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, azt hiszem, megállapíthatom, hogy egy zabagép-szörnyeteg lakozik bennem, aki egészen november közepéig békés álmot alszik, a közelgő karácsony illata ekkor azonban életre kelti és elszabadul. Ha neked is megvan a saját karácsonyi zabaszörnyed, akkor próbáld meg még azelőtt legyőzni, hogy kiszabadulna! Segítünk, hogyan.

1. Eddz az ünnepek alatt is

A karácsonyi bevásárlás fárasztó ugyan, de nem helyettesíti az edzést! A két ünnep között se hagyd el magad, és járj el edzeni! Így emlékeztetheted magad, milyen elképesztő dolgokra képes a tested, és motivált maradsz, hogy jó formában tartsd.

4 hasznos tipp, hogy elkerüld az ünnepi falásrohamokat

2. Ne várj januárig az újévi fogadalmakkal

Már novemberben elhatározhatsz pár fogadalmat, például az egészségesebb étkezést. Ez azt jelenti, hogy karácsonykor már tartanod kell magad az ígéreteidhez, és nem eheted degeszre magad.

3. Gyakorold a tudatos étkezést

A mindfulness-technikát az evésre is alkalmazhatod: lassítsd le az étkezéseket, hagyj időt magadnak, hogy megízlelj minden falatot. Így elkerülnek majd a falásrohamok.

4. Hetekben gondolkozz, ne fogásokban

Próbáld az ünnepek alatt is előre eltervezni, miket fogsz enni. Ha átlátod, mennyit eszel rendesen, és mennyit nassolsz, kevésbé leszel kapható a mértéktelen túlevésre.

Forrás: Popsugar

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top