Életmód

Amikor eleged van a világból, ez az egy pszichológiai trükk segít majd rajtad

Kiszámíthatatlan, stresszes világban élünk, hatalmas problémái rányomják bélyegüket a lelkiállapotunkra. Ám elég mindössze egy dolgot átkapcsolni az agyunkban, és máris megláthatjuk a kiutat a szorongás nyomasztó bugyraiból.

Elég csak az utóbbi egy évet összegeznünk, hogy arra a következtetésre jussunk, hogy a világ kiszámíthatatlan, bizonytalan hellyé vált. A terror, a menekültválság, a klímaváltozás, a Brexit vagy az amerikai elnökválasztás mind csak fokozzák a nyugtalanságot. Ezekre a súlyos problémákra már nem tudunk csak legyinteni – begyűrűznek a mindennapjainkba, szorongást és nyomasztó gondolatokat szülnek. 

De mégis mi lehet a kivezető út ebből a negatív spirálból, ha jogosan érezzük úgy, hogy semmit nem tehetünk? A megoldás mindössze egy rövid szó: a hála.

Amikor eleged van a világból, ez az egy pszichológiai trükk segít majd rajtad

A Psychology Today pszichológiai szakfolyóirat jelentése szerint, a hála, főleg ha nap mint nap gyakoroljuk, egészségesebbé és boldogabbá tesz. Sőt minél erőteljesebb valakiben a hála érzése, annál inkább hajlamos a pihentető alvásra, és kevésbé a szorongásra, valamint a depresszióra.

A dolog nagyon egyszerű: napjában egyszer idézzük fel, miért vagyunk hálásak aznap. Ha úgy érezzük, semmi kiemelkedően jó nem történt velünk az adott napon, adjunk hálát a két lábunkért vagy a finom ebédünkért. Mert – bár megfeledkeztünk róla, hogy így van – ezek nem a természetes kategóriába tartoznak, hanem egyenesen a nagyszerűbe! Nem koncentrálhatunk állandóan a negatív dolgokra – attól nem fognak megjavulni. Próbáljuk átállítani az agyunkat a pozitív gondolkodás irányába, és adjunk hálát nap mint nap! A világunkra ráfér még egy ilyen kis hangyányi boldogság is, mint a miénk.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top