Életmód

Az 5 legrosszabb előítélet az egyedül élésről

Attól, hogy egy üres lakásba érsz haza, még nem leszel antiszociális vagy otthonülő! Most megnézzük, milyen előítéletek sújtják még az egyedül élőket.

Aki kapott már furcsálló, esetleg lesajnáló tekinteteket válaszul, mikor kiderült, egyedül lakik, az tudja, miről beszélünk. Az emberek nagy része az egyedül éléshez azt a képet társítja, mikor Bridget Jones pizsamában énekli az All By Myself-et. Pedig egyedül élni meglehetősen felszabadító tud lenni, ezért itt az ideje, hogy leszámoljunk a leggyakoribb tévhitekkel!

Az 5 legrosszabb előítélet az egyedül élésről

1. Ha egyedül laksz, biztos introvertált vagy.

Az introvertált embereknek jó ötlet egyedül élni, hiszen így a komfortzónájukban maradhatnak, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki, aki egymaga lakik, félénk, befelé forduló vagy antiszociális lenne. 

2. Ha egyedül élsz, előbb-utóbb otthonülő válik belőled.

Az egyedül élés egyik nagy előnye, hogy mikor fáradtan hazaesel a munkából, egy kényelmes, pihentető, zavartalan lakás vár. De ez nem jelenti azt, hogy nem lennél képes elhagyni azt! Sőt, aki egyedül lakik, gyakran még többször kimozdul, hiszen ez az egyetlen esélye a társasági életre.

3. Biztos nehéz veled kijönni.

Még az egyetem alatt sem éltél lakótársakkal? Kapcsolatban vagy, de külön éltek? Az emberek hajlamosak azt feltételezni, hogy benned van a hiba: biztos nem vagy könnyű eset. Természetesen a kettőnek hírből sincs köze egymáshoz.

4. Egyedül élés = magány.

Nem vitatjuk, hogy felmerülhet a magány érzése, különösen a hosszú téli hónapok alatt, ám az egyedül élés arra is megtanít, hogyan légy független, önálló, és hogyan birkózz meg az ilyen érzetekkel.

5. Egyedül élni sokkal drágább.

Sajnos ez a pont nem tévhit: egyedül élni valóban költségesebb, hiszen rád marad minden számla befizetése, minden háztartási eszköz beszerzése és így tovább. Hogy mégis, miért éri meg egyedül élni, arról itt olvashatsz tovább: Miért lehet jó egyedül élni?

Forrás: The Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top