Életmód

Így kezdj el edzeni, akkor is, ha még sosem voltál rosszabb formában

Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, emberfeletti erőfeszítést igényel, hogy edzésprogramba kezdjünk! De azért ne add fel - most ebben segítünk pár hasznos tippel.

 A nyári kánikulában különösebb erőfeszítés nélkül sikerült megőrizned a jó formádat. Aztán megérkezett az ősz, és tudtad, hogy el kellene kezdened konkrét lépéseket tenni azért, hogy a nyári alakod megőrizd, de végül mindig a “majd jövő héten!” felkiáltással és egy legyintéssel zárultak ezek a gondolatok. És most itt vagyunk, a tél küszöbén, hónapok óta meg sem mozdultunk, így pedig még sokkal, de sokkal nehezebb rávenni magunkat, hogy az edzőterem közelébe menjünk! De nincs minden veszve! Íme, pár hasznos tipp, hogyan kezdj el újra rendszeresen mozogni, akkor is, ha úgy érzed, életedben nem voltál még ilyen rossz formában.

Ne keress kifogásokat!

Most túl fáradt vagyok. Egyébként is dolgoznom kell. Vacsorát kell főznöm. Olyan rossz az idő. Ismerősek a banális kifogások? A szíved mélyén te is tudod, hogy simán beleférne egy-másfél órát rászánnod a mozgásra. A jó hír, hogy csak egyszer kell megugranod ezt az akadályt, és utána már könnyebben rászánod majd magad.

Így kezdj el edzeni, akkor is, ha még sosem voltál rosszabb formában

Találj olyan mozgásformát, amit szeretsz!

Ne kényszerítsd magadra a futást, vagy az aerobikot, ha közben csak szenvedsz! Találj egy olyan edzéstípust, amit valóban élvezel – így meglesz az a belső motiváció, ami alkalomról alkalomra visszaterel majd az órára.

Kezdd kicsiben!

Fogadd el, hogy minden kezdet nehéz. Haladj kis lépésekben, ahogy jólesik, és mindig légy büszke magadra, akkor is, ha csak fél órát sikerült tornáznod vagy futnod. Előbb-utóbb észre sem fogod venni, hogy elrepült az idő.

Szerezz egy edzőtársat!

Rengetegen vannak, akik azért nem szeretnek új mozgásformát kipróbálni, mert nem szívesen mennek egyedül. Fűzd meg az egyik barátnődet, hogy a szokásos kávézás helyett menjetek el edzeni. Aztán majd meglátod, együtt folytatjátok-e vagy külön.

Forrás: sippy cups and sneakers

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top