Életmód

Elakad a lélegzeted a lóháton jógázó lánytól – fotók

Ha próbáltál már a szabadban jógázni, akkor pontosan tudod, hogy milyen komoly kihívást jelent az egyenetlen talajon megtalálni az egyensúlyodat, és tisztességesen kivitelezni egy-egy jógapózt. Hát még ha a jógaszőnyeg helyett lóháton billegve próbálja meg a dolgot valaki...

Aki jógázott már rendszeresen, az pontosan ismer két jellemző érzést, ami a folyamatos gyakorlás velejárója. Az egyik az a hihetetlen boldogságérzet, amit a folyamatos fejlődés okoz. Ahogy egyre karcsúbb, hajlékonyabb, kidolgozattabb lesz tőle a test. A másik pedig ezután jön: amikor úgy vagy vele, hogy oké, ez már megy, ami szuper, de most új kihívások kellenek. Ilyenkor próbálja ki az ember például a hatha után a dinamikusabb jógairányzatokat, amilyen a hot jóga, az astanga, aztán elmerészkedik egy akroórára, esetleg antigravityre, hogy a végén már ne is a jógamatracon, hanem attól elszakadva történjen a gyakorlás.

Így lehetett ezzel Angela Nuñez is. A lány kiváló lovas és elhivatott jógaoktató, aki gondolt egyet, és megpróbálta ötvözni két szenvedélyét, és elkezdett lóháton ászanázgatni. A módszert igen magas szintre sikerült fejlesztenie, az Instagram-oldalán látható fotók egészen elképesztőek. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

 

Még több jóga az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top