2017. 08. 18. Ilona

Van egy dolog, amitől még a világ legboldogabb embere is boldogtalan

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Matthieu Ricard buddhista szerzetes állítólag a világ legboldogabb embere, de egy dolog azért még őt is eléggé idegesíti.
2016. 10. 19. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A tudósok egy 12 éves kutatás után ítélték oda a 70 éves Matthieu Ricardnak a legboldogabb ember címét. A kutatásban a meditáció, az együttérzés és a boldogság összefüggését vizsgálták és arra jöttek rá, hogy Ricard agya egészen másképp működik, mint a többi emberé, és valamiért boldogabb, mint mindenki más.

Van egy dolog, amitől még a világ legboldogabb embere is boldogtalan

Ez után persze Ricardot megrohamozták az újságírók, a titulus mellé hirtelen jött hírnév is járt, na és ez az, ami a buddhista szerzetest egy kicsit sem teszi boldoggá. „Ismerek boldogabb szerzeteseket...” – nyilatkozta vállvonogatva Ricard, aki nem is érti, mire az egész hírverés.

Ezek után még a lámát is megkérte, hogy visszavonulhasson a nyilvánosság elől, de a láma állítólag annyit felelt neki: „Ha azt akarják, hogy te legyél a legboldogabb ember, legyél a legboldogabb ember.”

Szóval Ricard továbbra is a titulus nem túl büszke tulajdonosa, és annyi biztos, hogy nemcsak a boldogságról, de a szerénységről is sokat tanulhatnánk tőle!

Independent

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus