Életmód

Kiborította a netezőket a fitneszmami

A háromgyermekes anya állítása szerint inspirálni akarta az embereket. Rengeteg negatív kritikát kapott.

 

Kiborította az internetezőket a fitneszmama“Mi a kifogásod?” – ezzel a szlogennel tette közzé a Facebookon az itt látható fotót Maria Kang, egy 32 éves, kaliforniai anyuka, aki egy fitnesszel foglalkozó non-profit szervezetet vezet. A fotón három gyermekével pózol, büszkén mutogatva kisportolt testét.

Bár sokan inspirációként tekintenek a fitt családanyára, jócskán akadnak olyanok is, akik kiakadtak a kép láttán, melyet – szerintük – provokációnak szánt. A képhez több mint 17 ezer hozzászólás érkezett, köztük kimondottan durva megjegyzések is. “Túl sokat képzelsz magadról, és megbántod a nőket. Undorító vagy!” – írta egy kommentelő. “Lelkes futó vagyok, a két gyerekemmel a babakocsiban járok futni. És úgy nézek ki, mint egy futó? Nem. Ami azt illeti, akik nem ismernek, nem hisznek nekem, pedig fél- és teljes maratonokat futok. Az olyan emberek mint te, akik ilyen képeket posztolnak, a magamfajtákat megríkatjátok, mert tudom, hogy plasztikai műtét nélkül, ahol eltávolítanák a lógó bőrömet, sosem fogok úgy kinézni, mint te” – panaszkodott egy kétgyermekes anya. “Hogy mi az én kifogásom? Hogy nincsenek olyan genetikai adottságaim, mint neked” – így egy harmadik hozzászóló.

“Sajnálom, hogy ilyen negatívan reagáltatok a fényképre. Nem mennék bele abba, mennyit küzdöttem a genetikával, hogy étkezési rendellenességeim voltak, és hogy két vállalkozást üzemeltettem egyszerre, teljes munkaidőben. Nincs dadánk, nem vagyok természetesen vékony, és nem dolgozom személyi edzőként. A terhességeim alatt viszont nem engedtem a  fagylalt, a sült krumpli vagy a csokoládé iránti sóvárgásnak, és nem használtam a növekvő hasamat ürügyként arra, hogy inaktív legyek – védekezett Kang a kritikák ellen.

A fiatal nő azt állítja, nem plasztikai beavatkozásoknak köszönheti, hogy három terhesség után is így néz ki. Heti 5-6 napon hajnalban kel, egy 30-60 perces edzéssel kezdi a napját, majd ellátja a fiait. Ezután dolgozni megy: iskoláknak és helyi közösségeknek szervez fitneszprogramokat.

“Inspirálni akartam az embereket. El akartam mondani, tudom, hogy a gyerekek mellett nincs sok időd, de ha én meg tudom csinálni, akkor te is” – fogalmazott Kang.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top