Életmód

Ezt jelentheti a körömrágás

Észre sem veszed, mit csinálsz, csak amikor már megint újra tövig rágtad mind a tíz körmödet? Elmondjuk, mi állhat a bosszantó szokás mögött.

Rengetegen rágják a körmöket, de valószínűleg kevesen gondolnak bele, mi állhat az ártatlannak tűnő szokás hátterében. Bár azt józan ésszel is könnyű kisilabizálni, hogy ez a cselkedet általában idegességhez, frusztrációhoz kötődik, azért a dolog egyáltalán nem ilyen egyszerű.

A Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry tanulmánya azt vizsgálta, milyen hatással lehet érzelmi világunkra az olyan ismétlődő viselkedés, mint a körömrágás. A tanulmányban arra jutottak, hogy a körömrágás gyakran perfekcionista jellemre utal, azaz olyanra, aki állandó stresszben él azért, hogy biztosan mindent jól és időben megcsináljon.

Ezt jelentheti a körömrágás 

A körmüket rágó emberek gyakran frusztráltak, különösen akkor, ha a dolgok nem elképzeléseik szerint alakulnak, ugyanakkor tökéletességre való törekvésük gyakran eredményre is viszi őket, összeszedettek, és ezért sikeresek is lehetnek abban, amibe belevágnak.

HigherPerspective

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top