Életmód

Ezekkel a trükkökkel turbózhatod a libidódat!

Rengeteg nő szenved a libidó hiányától, és ilyenkor nem az a megoldás, hogy magunkat hibáztassuk, ahogy az sem, hogy rávegyük magunkat a nem kívánt szexre. Az ilyen probléma mögött állhat pszichológiai gát, de hormonális változások is, mindenesetre néhány libidónövelő praktika kipróbálása biztosan nem árthat, ha szükségét érezzük vágyaink felkorbácsolásának.

1. Serkentsd a vérkeringést!

A lassú vérkeringés az egész testet fáradttá, nehézkessé teheti, ráadásul a libidóra is hatással lehet, hiszen így a nemi szervek tájékára sem juthat elegendő vér. Minél jobb a vérkeringés, annál intenzívebb lehet az orgazmus is, szóval ideje felpörgetni kicsit a szervezetet: végezzünk pulzusemelő edzésformát, igyunk sok vizet, és próbálkozhatunk hideg-meleg zuhannyal is!

2. Erősíts bazsalikommal

Ideje minden ételt felturbózni némi bazsalikommal, attól függetlenül, hogy passzol-e hozzá vagy sem. A bazsalikom meglendíti a libidót, és állítólag még a termékenységet is fokozza, ha pedig nem, legalább finom fűszer.

Ezekkel a trükkökkel turbózhatod a libidódat!

3. Csökkentsd a stresszt

Tudjuk, hogy ezzel senki sincs kisegítve, de hát ez van, a stressz az egyik legfőbb blokkja lehet a szexuális izgatottságnak és az orgazmusnak is. Ha nem alszunk eleget, sokat aggódunk, sok stresszhormon termelődik bennünk, világos, hogy szinte lehetetlen élvezni vagy egyáltalán kívánni a szexet… próbáljunk dolgozni ezen, és legalább a munkaórák után venni egy nyugtató fürdőt vagy meditálni 20 percet.

4. Vitamin és halak

Vannak praktikus dolgok is, amiket megtehetünk a magasabb libidó érdekében, ilyen lehet például a megfelelő vitaminbevitel: a B6 vitamin különösen jó lehet, nyerjük ki avokádóból vagy dióból. Ugyanígy segíthet ha sok halat eszünk, az Omega-3 zsírsavak ugyanis javítják hangulatunkat, és még hormonháztartásunkra is jó hatással vannak.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top