Életmód

Belgáé a világ legnagyobb töke

Megdőlt az órástökök világrekordja, mármint ami a súlyukat illeti. Egy belga termesztőnek sikerült egy 1190 kilós zöldséget nevelnie, ami busás haszonnal is jár.

Egy középkategóriás személyautó súlyával vetekszik annak az óriástöknek a súlya, amit jelenleg a világ legnagyobb tökeként tartanak nyilván. Matthias Willemijns belga termesztőnek sikerült 150 kilogrammal nagyobbra hizlalnia a tököt, mint az eddigi rekord, így jelenleg az ő, 1190 kilogramm súlyú óriástöke a világ legnagyobbja.

A hatalmas zöldséget a belga termesztő az órástökök európai bajnokságára nevelte, amin hét ország 18 termesztője indult. A kertész az európai elsőségért járó 1500 eurón túl további tízezer eurót zsebelt be a világrekordért

A tököt úgy lehet ilyen nagyra nevelni, hogy egy kivételével minden termést le kell róla vágni, hogy növekedés 100 napja alatt az energiát annak az egynek a növesztésére fordítsa a növény. 

Olvass még a tökről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top