Életmód

3 egészséges nyári szokás, amit folytass ősszel is

Nyáron anélkül is kicsattanunk az egészségtől, hogy különösebb erőfeszítéseket tennénk. De ez nem kell, hogy az októberrel véget érjen: a nyári jó szokások megőrzésével ősszel is szuper formában maradhatunk.

 Te is észrevetted, hogy amíg tart a nyár, különösebb erőfeszítések nélkül maradsz topformában? A magyarázat azokban a szokásokban rejlik, amelyek talán fel sem tűnnek, annyira természetesek: rengeteg vizet iszol, friss zöldségeket eszel, és szívesen sétálgatsz akkor is, ha egy hosszú nap áll mögötted. Hogy ősszel is megőrizzük a szuperegészséges formánkat (na és a karcsú vonalakat), nem árt, ha ezeket a jó szokásainkat visszük magunkkal.

3 egészséges nyári szokás, amit folytass ősszel is

1. Igyunk eleget!

Nyáron, a kánikulában természetes szükségletünk, hogy állandóan a kezünk ügyében legyen egy vizes palack. Tarts az asztalodon ősszel és télen is egy üveg vizet, és akkor is igyál belőle, ha épp nem érzed magad szomjasnak. A szervezeted így marad tiszta, a bőröd pedig ragyogó.

2. Fogyasszunk szezonális zöldségeket!

Fogadjuk el, hogy a paradicsom és az eper szezonja lejárt – a mesterségesen neveltek úgysem olyan finomak és a vitamin is hiányzik belőlük. De szomorkodni nincs semmi okunk, hiszen itt vannak nekünk az olyan isteni zöldségek, mint a tök, a cékla, a zöldbab, a brokkoli, gyümölcsök közül pedig az alma vagy a körte. 

3. Sétáljunk a szabad levegőn!

 Az ebédszünetet, nyáridőben, nem kérdés, hogy az irodán kívül, a szabad levegőn töltjük, ahogy az sem, hogy egy-két villamosmegálló helyett inkább sétálunk. Őrizzük meg ezeket a szokásokat ősszel is: akár félórányi séta is hozzájárulhat az egészségünkhöz.

Forrás: The Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top