Életmód

Takaríts ki alaposan és tovább élsz!

Ne halogasd tovább a nagytakarítást és a lomtalanítást: a rendetlen, zsúfolt lakás ugyanis számos módon rontja az egészséged.

 Életmód-tanácsadók és pszichológusok mind egyetértenek abban, hogy a rendetlenség nem csak a szemet bántja, hanem sokkal súlyosabb egészségügyi problémákhoz vezet. Egy rendetlen, takarítást rég látott lakásban könnyebben ütik fel a fejüket az olyan betegségek, mint az álmatlanság, az elhízás, a szorongás vagy a depresszió. Nézzünk egy-két példát, hogyan alakítja a környezetünk az egészségügyi állapotunkat!

Így javítja az egészségedet a lomtalanítás

A zsúfolt, kacatokkal teli felületek szorongáshoz vezetnek

Az asztalod ki se látszik a papírokból, a ruhák pedig összevissza hevernek a komódon – ez a vizuális káosz nemcsak hogy nem esztétikus, szorongást is szülhet. Ráadásul minden reggel stresszt okoz, hogy megtaláld, amire szükséged van, ez pedig rombolóan hat a szíved egészségére is. Ha rendet teszel és megválsz a felesleges dolgoktól, azzal a lelked nyugalmához járulsz hozzá, ami a fizikális állapotodon is javítani fog.

A befejezetlen projektek depressziót szülnek

Elkezdtél kötögetni, de a munkád hetek óta befejezetlenül a földön hever? Ha nap mint nap ezt látod, azzal arra emlékezteted magad, hogy kudarcot vallottál, ezzel pedig súlyosan rombolod az önbecsülésed. A megoldás az lehet, ha külön helyet szánsz a kreatív projekteknek, hogy ne folyjanak szanaszét a házban.

 Egy kaotikus hálószobába nem jönnek a szép álmok

Azt hinni, hogy mindegy milyen környezetben alszunk, hiszen úgyis csukva van a szemünk, nagy hiba! Ügyeljünk rá, hogy az ágyat rendezett, minimalista környezet vegye körül, így az alvás is pihentetőbb lesz.

A lomos lakásban könnyebb meghízni

Ha nem tudsz elszakadni a felesleges holmiktól, a kilók is könnyebben felszaladnak! Szakértők szerint, ha sok lom vesz körül, olyan hormonok termelődnek a szervezetben, amik a testet a felesleg megtartására ösztönzik. Teremts magad körül rendet, így a fejed is kitisztul – így pedig nassolások helyett könnyebben választasz majd egészséges ételeket.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top