Életmód

5 hasznos okostelefonos alkalmazás gazdiknak

Akár egészségügyi kérdésed van, akár a kedvenced fittségét vagy mozgását szeretnéd nyomon követni, ezek az okostelefonos appok a segítségedre lesznek!

Ha akkor is szeretnél tudni a kisállatodról, ha nem vagy otthon, vagy hirtelen nincs kit megkérdezned egy vészhelyzetben, érdemes az alábbi appokat letöltened!

Lépésszámláló, kutyasétáltató app: Mapmydogwalk

Nemcsak nekünk lehet hasznos a lépésszámláló, de akkor is jól jöhet, ha van kutyánk. Vannak külön, kutyasétáltatásra kifejlesztett appok, ahol nyomon követhetjük a négylábúak fittségi szintjét is a rögzített adatok alapján. Ezen appok segítségével, mint amilyen a Mapmydogwalk, könnyen ellenőrizni tudjuk, hogy mennyit sétáltunk, így nemcsak a saját egészségünkért, de a kis kedvencünkéért is sokat tehetünk.

5 hasznos okostelefon alkalmazás gazdiknak

Időjárásapp

Egyes kutyafajtákat, mint például a francia buldog, nem szabad sétálni vinni egy bizonyos hőmérséklet felett. A nagy nyári hőségben különösen figyelni kell arra, hogy esténként a levegő ugyan már frissebb, de az aszfalt még mindig ontja a forróságot, ami kifejezetten veszélyes lehet az arra érzékeny fajták egészségére, ugyanis a túl forró beton hőgutát, és súlyosabb esetekben sajnos halált is okozhat. A kisebb termetű kutyáknál a hideg okozhat problémát, így mindig ellenőrizzük, hogy éppen hány fok van kint, és kalkuláljunk azzal is, hogy a földhöz közel a hőmérséklet nyáron sokkal melegebb, télen pedig jóval hidegebb, mint a levegő.

Egészségügyi appok: Pet First Aid, iKibble (iOs), Pet Coach (iOs)

Ha a házi kedvencünk beteg, természetesen az első utunk az orvoshoz vezessen, de vészhelyzet esetére léteznek olyan appok, amelyek hasznos tanácsokkal, információkkal látnak el minket. Az iKibble appban például kategóriánként csekkolhatjuk azt, hogy melyik étel mennyire egészséges, vagy éppen egészségtelen a kedvencünkre nézve, a Pet First Aid pedig azt is tárolja, hogy mi legyen a kisállat-egészségügyi dobozunkban, miként mérjük kedvencünk pulzusát, és mikor lehet ok az aggodalomra. A leginteraktívabb app a Pet Coach, ahol ugyan angol nyelven, de írhatsz üzenetet egy állatorvosnak, aki 24 órán belül válaszol a kérdésedre.

Nyomkövetés: GPS Pet Finder

A Pet Finder egy GPS alapú app, ami egy nyakörvvel összhangban küldi a jelentéseket a gazdiknak akár arról, hogy épp mennyire aktív a kisállatunk otthon, és merre jár. Ráadásul beállíthatjuk a mozgás tartományát is, így ha azon kívülre kóborol kedvencünk, az alkalmazás jelzést küld nekünk, így szükség esetén tudunk cselekedni és elkerülhetjük a nagyobb bajt.

Ha elveszett: Vigyél haza app

Ha megesik az, amitől minden gazdi tart, és elveszik a kedvenc, akkor ez az app remek segítség lehet. Ha elkóborolt a kis kedvenc, csak regisztrálnunk kell és az alkalmazáson keresztül a többi tag azonnal jelezheti, ha rátalált szeretett családtagunkra, de mi is segíthetünk más gazdiknak. Emellett az app a kutyafuttatókat, az állatbarát szálláshelyeket és éttermeket is tárolja, így akkor is hasznát vehetjük, ha minden a legnagyobb rendben van. Ha még csak tervezed, hogy gazdivá avanzsálod magad, akkor is jól jöhet ez az alkalmazás, ugyanis itt az örökbefogadókra váró négylábúkat is megtalálod.

Még több örökbefogadás az NLCafé-n: 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top