Életmód

Ezt jelenti, ha korán őszülni kezdesz

A tévhittel ellentétben a korai őszülés egyáltalán nem jelent egyet a korai öregedéssel. Egy sor más ok is állhat a hátterében.

Bár a köztudatban az öregedés és az őszülés mára gyakorlatilag elválaszthatatlanul összefonódott, a szakemberek igyekeznek felhívni a figyelmet: az ősz hajszálak korai megjelenése egyáltalán nem jelent korai öregedést is. Sőt! Mint kiderült, az őszülést egy sor olyan tényező is befolyásolja, aminek semmi köze az életkorhoz. Ezek közé tartoznak az etnikum, az öröklött génállomány, de még a környezeti hatások is – írja a Health.com.

Ezt jelenti, ha korán őszülni kezdesz

Azoknál ugyanis, akik rendszeresen dohányoznak, vagy olyan helyen élnek, ahol erősen szennyezett a levegő, hamarabb megjelenhetnek az első ősz hajszálak vagy tincsek. Korábban őszülnek a vitiligo nevű pigmenthiányban és pajzsmirigy működési zavarban szenvedők, és azok is, akiknek a szervezetük valamilyen okból nem, vagy csak nehezen tudja feldolgozni a B12-vitamint.

Olvass még többet az őszülésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top