Életmód

Így birkózhatsz meg a mindennapos stresszel – egy tanár szerint

Brett Phillips pszichológiatanár egy 101 pontból álló listát adott hallgatóinak, amivel szerinte legyőzhető a mindennapi stressz.

Nem szeretjük ezt szajkózni, dehát erről van szó: a stressz népbetegség, minden napunkat átszövő láthatatlan kórság, amiről gyakran nem is tudjuk, hogy épp megkeseríti életünket.

Felismerni könnyű, megbirkózni vele nehéz – igaz, most már szinte nap mint nap hódít az interneten valamiféle új stresszlegyőző stratégia. Brett Phillips pszichológiatanár máris 101 ilyennel állt elő!

A férfi különleges listát nyomott hallgatói kezébe, ami azóta már az internetet is bejárta – de lássuk, miket javasol Phillips.

 A listán először is vannak egyszerű, de fontos igazságok. Olyasmik, hogy: “állíts fel egy fontossági sorrendet az életedben”, “mondj nemet gyakrabban” vagy “kerüld a negatív embereket”. Aztán vannak meglepően profán, praktikus tanácsok, például: “kerüld a túl szűk ruhákat”, “mindig készíts másolatot a fontos papírokból”, “gyakorold a lassú légzést” és “tartsd kordában a súlyodat”.

Aztán vannak egészen furcsa dolgok, amikre csak zavartan pislogunk, Phillips szerint mégis legyőzhetik a stresszt. Ilyen például a “taníts meg egy gyereket sárkányt reptetni”, a “csiklandozz meg egy kisbabát” vagy a “főzz vacsorát, és edd meg gyertyafény mellett”.

A tanár szerint szintén segíthet, ha a művészetekhez fordulunk megnyugvásért, ezért írja, hogy olvassunk el egy verset, hallgassunk meg egy szimfóniát, vagy nézzünk meg egy balettelőadást.

Alább látható a teljes lista, tessék szépen kinyomtatni, és mehet az ágy fölé!

Így bírkózhatsz meg a mindennapos stresszel - egy tanár szerint
Így bírkózhatsz meg a mindennapos stresszel - egy tanár szerint

Thrillist

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top