Életmód

Spanyolországból mentett medvék érkeztek Veresegyházra

Mimo és Aran rossz körülmények között élt, de most az állatvédőknek köszönhetően otthonra találtak a Veresegyházi Medveotthonban.

A spanyol Artesiben egy játszótér és egy parkoló közti szűk helyen tengette napjai Mimo, a 27 éves hím medve, aki korábban egy cirkuszban dolgozott. Egy másik hímmel élt együtt, de amikor barátja elpusztult, odaköltöztették mellét Arant, a Cabarceno Állatkertből.

Aran nehezen bírta megszokni új otthonát, mert korábban sokkal tágasabb területen élt. Ennek ellenére Mimóval nagyon jól kijöttek, sokszor lehetett őket látni, ahogyan együtt játszanak.

A nem megfelelő körülmények és a tapasztalt gondozók hiányában a spanyol FAADA állatvédő egyesület évek óta azon dolgozott, hogy az állatokat áthelyezzék hozzájuk méltó környezetbe. A Fehérkereszt Állatvédő Liga segítségével hosszas szervezés és az engedélyek megkérése után végre sikerült a medvéket a Veresegyházi Medveotthonba szállítani, kedden meg is érkeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top