Életmód

Kiderült: 40%-ban mi magunk felelünk a boldogságunkért

Bár a számok azt mutatják, hogy azoknak van igazuk, akik szerint a pohár félig üres – végül mégis a pozitívan gondolkodók járnak jobban.

 A tudósok időt és energiát nem sajnálva próbálnak rájönni a boldogság titkára. Vajon a mi kezünkben van-e, hogy elérjük, vagy hátradőlhetünk, és várhatjuk a sült galambot, mert úgysem tehetünk érte semmit? A tudomány szerint mindkettőben van igazság.

 Számos kutatás egybehangzóan azt állítja, hogy 50%-ban a genetikai állományunk felelős azért, mennyire vagyunk képesek a boldogság állapotának megélésére. Ehhez hozzá kell adnunk még 10%-nyi olyan tényezőt, ami szintén a hatókörünkön kívül esik: egészségi állapot, párkapcsolati státusz vagy olyan egzisztenciális feltételek, mint a megélhetés. A pesszimisták most valószínűleg azt mondják, Áhá! A pohár ezek szerint mégis félig üres!

Kiderült: 40%-ban mi magunk felelünk a boldogságunkért

 Ám ne feledkezzünk meg a maradék 40%-ról: ennyiben ugyanis teljes mértékben mi vagyunk a felelősek boldogságunkért. Ez azt jelenti, hogy hozzáállásunkkal, gondolatainkkal és mindennapi viselkedésünkkel, szokásainkkal nagyon is tehetünk azért, hogy boldogabbak legyünk. 

És hogy mit tehetünk pontosan? Négy olyan tudományosan is bizonyított dolog van, amivel növelhetjük a boldogságra való esélyünket: ha szociálisak és emberszeretők maradunk, ha naponta meditálunk, ha sokat vagyunk a természetben, valamint ha hálásak vagyunk azért, amink van.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top