Életmód

Szagterrorban élnek a Dél-Alföld lakói

Trágyaszag terjeng az Alföldön, Szentes és Hódmezővásárhely lakói tehetetlenek a bűzzel szemben.

Amióta itt az őszi földmunkák időszaka, trágyaszagban kell élniük több alföldi város lakóinak is. Szentesen a Kurca partján élők már évek óta szagolják ősszel a szerves trágyát, amit ilyenkor hordanak ki és dolgoznak bele a talajba a gazdák. A közelben működő sertéstelepről viszik keresztül a városon, és közel négyezer hektáron szórják szét. Ha épp nem északi szél fúj, akkor a délről a panírüzem felől a használt sütőolaj illata lengi be a levegőt.

Hódmezővásárhelyen nem sertéstrágya szaglik, hanem állati eredetű termékekből készített komposztot használnak a termőföldek tápanyag-utánpótlására. Az előállító cég tagadja, hogy tőlük származna a gyomorforgató bűz, szerintük inkább a többi gazdától, akik szintén trágyáznak, de nem dolgozzák bele rendesen a földbe az anyagot. Hódmezővásárhely alpolgármestere megérti, hogy most van itt a trágyaszórás ideje, és mezővárosiként nem is lepődik meg a szagokon, de ilyen büdöset ő sem érzett már jó ideje – írja a Délmagyar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top