Életmód

5 tipp a szuperegészséges reggelikhez

Adunk pár tuti tippet, hogyan teheted még egészségesebbé a nap legfontosabb étkezését.

 Aki egészségesen étkezik, az biztos nem hagy ki egy reggelit sem. A nap legfontosabb étkezése során azonban nem mindegy, mi kerül a tányérra – főleg ha még a vonalainkra is odafigyelünk. Most olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amiknek hála, egyszerre lehet a reggeli feltöltő, tápanyagdús, egészséges, és mindemellett még diétás is.

1. A szendvics készüljön tojásból

5 tipp a szuperegészséges reggelikhez

A tojás az egyik legjobb választás, ha reggeliről van szó. Ha pedig kerülöd a kenyérféléket, helyettesítheted őket az energiabomba tojással: készítsd el rántottaként, pakold bele amiket egy szendvicsbe is tennél, majd tekerd fel, mint egy wrapet! 

2. A bolti gabonapelyhet és granolát cseréld teljes kiőrlésű zabpehelyre

Míg fél bögrényi granolában 14 g cukor van, addig 1 bögre zabpehelyben 0. 

3. Turbózd fel a reggeli joghurtot magokkal

Egy kis lenmag a joghurtba, és máris plusz omega-3 zsírsavakhoz és rosthoz jutottál. A chia mag hasonlóan jó választás, ráadásul segít, hogy sokáig jóllakottan érezd magad.

4. Tojás nélkül is lehet fehérjében gazdag a reggelid

5 tipp a szuperegészséges reggelikhez

Mint már említettük a tojás szuper reggeli – de ha nem szereted, vagy ha egy kis változatosságra vágysz, akkor is tudsz fehérjében gazdagon reggelizni. Pakolj egy tálba banánt, zabpelyhet, mandulát és kókuszchipset, öntsd fel a kedvenc növényi tejeddel, és már kész is a proteingazdag reggeli! Ha a sós ízeket kedveled, kend meg a pirítósod hummusszal vagy avokádókrémmel.

5. Figyelj oda a kalóriákra

 Attól, hogy a reggeli a nap első étkezése, még oda kell figyeljünk a kalóriabevitelre – főleg ha diétázunk. Pár okos cserével azonban könnyen csökkenthetjük a kalóriák számát: cseréljük a bagelt (270 kalória) két szelet teljes kiőrlésű pirítósra (138 kalória), vagy a smoothie-t (198 kalória) egy banánra (105 kalória).

Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top