Életmód

Felzabáltak a molyok egy magyar falut

Tiszainoka növényzetét két nap alatt lepusztították a selyemfényű puszpángmolyok. De Nagyrév buxusai is megsínylették a találkozást.

Csaknem tövig lerágták a dísznövényeket a tiszazugi hernyók. Szendreiné Kiss Erzsébet, Tiszainoka polgármestere egy esküvő előkészülete közben vette észre, hogy milyen állapotban vannak a kastélypark növényei, ezért körbejárta a falut.

Felzabáltak a molyok egy magyar falut

“Mindenhol gusztustalan, zöld színű, fekete fejű hernyók lógtak, de még a gömbakác- és a fenyőfákról is, melyek potyogtak a ruhánkra, hajunkba. Az interneten jártunk utána, mi lehet ez a rovar, és egyértelműen beazonosítottuk a selyemfényű puszpángmolyt” – nyilatkozta a Szoljon.hu-nak.

A település vezetése felvette a kapcsolatot a Szent István Egyetem szakembereivel és végigpermetezték az egész községet.

A molyok nemcsak Tiszainokán okoztak bajt. A közeli Nagyrév és a Tiszakürti Arborétum buxusai is megsínylették a találkozást velük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top