Életmód

Zseniálisan visszavágott a nő, akit hónaljszőre miatt cikiztek

A filozófiát tanuló Laura bebizonyítja, nem az a fontos, hogy valakinek van-e hónaljszőre vagy sem. Hanem hogy erről szabadon dönthetünk.

A belga Laura nemrégiben rengeteg kommentet kapott arra a képére, amin karjait felemelve láthatóvá teszi hónaljszőrét. A negatív, dühös kommentelők azért támadták a lányt, amiért nem borotválkozik, undorítónak, ribancnak és disznónak hívták, és volt, aki még azt is megjegyezte, hogy “mocskosabb, mint egy állat”.

Zseniálisan visszavágott a nő, akit hónaljszőre miatt cikiztek

A sok gyalázkodó komment után Laura feminista csoportokhoz fordult segítségért – az ő köreikben már sokkal több pozitív megjegyzést kapott a kép, amiben dicsérték például a lány magabiztosságát saját testével kapcsolatosan.

Laura számára megdöbbentő volt az internet reakciója: “Ijesztő, hogy meddig elmehet egy ilyen helyzet. Én csak egy lány vagyok, aki úgy döntött, azt csinál, amit akar a saját testével. Ennek következményeként pedig kollektív megalázást, sértegetést, fenyegető üzeneteket kaptam” – meséli a lány.

Szerinte ugyanis itt egyáltalán nem az a fontos, hogy valakinek van-e hónaljszőre vagy sem, hanem a tény, hogy jogunk van rendelkezni efelől, hisz saját testünkről van szó. Később aztán Laura posztolt egy képet borotvált hónaljáról is. Azt írja: Néha borotválkozom, néha nem. Az a lényeg, hogy ez az én döntésem.”

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top