Életmód

A nőknek el kell fogadniuk a genitális csonkítást – véli a politikus

Felháborító kijelentést tett egy politikus az egyiptomi parlamentben.

A nőknek el kell fogadniuk a genitális csonkítást, hogy csökkenjen a libidójuk jelentette ki Elhamy Agina egyiptomi politikus. Ezzel azonban még nem volt vége. Szerinte ugyanis az egyiptomi férfiak gyengén teljesítenek az ágyban, és rendkívül sokan szednek emiatt szexuális teljesítményt növelő szereket. Azonban ha a nők szexuális étvágyát csökkentik a nemi csonkítással, akkor passzolnak a gyengén teljesítő férfiakhoz, így azoknak nem kell szedniük a stimulánsokat.

Bár Egyiptomban 2008-ban betiltották a genitális csonkítást, a  barbár szokás a mai napig is él. Egy felmérés szerint a 15-49 éves egyiptomi nők közül 10-ből 9-en átestek a csonkításon.

Egyiptomban először 2015-ben ítéltek el orvost azért, mert körülmetélés során meghalt egy lány. Jogvédő szervezetek azonban bírálják a beavatkozást tiltó törvényt, amelynek értelmében a körülmetélés mindössze két év szabadságvesztéssel büntethető vétség. Egyiptomi jogvédők azt akarják elérni, hogy a törvény bűncselekményként kezelje a női körülmetélést.

Az Egyesült Nemzetek Gyermekalapjának (UNICEF) februári becslései szerint tavaly a világban több mint 200 millió lány és asszony szenvedte el nemi szervének megcsonkítását. A körülmetélt nők fele Egyiptomban, Etiópiában és Indonéziában él.

rt.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top