Életmód

“Lassú délutánokkal” kedvez az idős és sérült vásárlóknak egy szupermarket

Jelenleg próbaüzemmódban fut a "lassú délután" az egyik Sainsbury's áruházban: pihenésre alkalmas székek és készséges munkatársak segítenek az idős és sérült vásárlóknak.

Katherine Verót saját idős édesanyja ihlette, hogy előrukkoljon a “lassú délután” ötletével. Az asszony élete vége felé demenciában szenvedett, amitől stresszes és lassú volt számára a vásárlás, Vero azonban mégsem akarta őt megfosztani ettől, hiszen az egyszerű, mindennapi rutin nagy örömöt okozott az idős asszonynak.

 

A “lassú délután” (slow shopping) olyan, heti egy alkalommal megtartott különleges időszak lenne, amikor az idősek és sérültek lassabban, csendesebben, nyugodtabban intézhetnék el a bevásárlást. A délután 1 órától 3 óráig tartó intervallumban a Sainsbury’s munkatársai készek speciális segítséget nyújtani az arra igényt tartó vásárlóknak, a sorok között kihelyezett székeken megpihenhetnek az elfáradt idős vagy sérült személyek, és további két segítőpultot is felállítanak az üzletben, ahol többek közt termékmintákkal is szolgálnak.

Sajnos a projekt egyelőre csak egy szupermarketben (ott is próbaidőn) működik, de ha sikeres lesz, remélhetőleg sokan követik még a jó példát.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top