Életmód

A szülők akarata ellenére vették le a babát az őt életben tartó gépekről

A bíróság ítéletének értelmében meghalt az a kétéves kisgyerek, akit szülei akarata ellenére leszedtek az őt életben tartó gépekről.

Múlt hét csütörtökön hunyt el a kétéves Israel Stinson, akit lekapcsoltak az életét jelentő gépekről. A szülők szerették volna, ha a gyerek – a gyógyulás reményében – továbbra is a gépeken maradhat, de már azon is lázasan munkálkodtak, hogy megteremtsék a szükséges feltételeket az otthoni ápoláshoz. A kórház azonban bíróságra vitte az ügyet, indítványozva, hogy a gyereket vegyék le a gépekről, a szülők minden tiltakozása ellenére.

A szülők akarata ellenére vették le a babát az őt életben tartó gépekről

Mikor az ítéletet meghozták, a kórház állítólag annyira sietett lekapcsolni Israelt a gépekről, hogy a szülők oda sem tudtak érni. Az orvosok azzal érveltek, hogy a kisfiú agyhalott, és semmi esélye a felépülésre, a szülők szerint viszont voltak apró mozgások, amiket a szakértők szerintük tévesen önkéntelen izomrángásokként azonosítottak. A fiú életéért egy teljes évig küzdöttek, miután kómába esett: először agyhalottnak nyilvánították egy kórházban, majd egy guatemalai magánkórházban tartották életben, később azonban a Los Angeles-i gyerekkórházban újra úgy határoztak, hogy a kicsinek nincs esélye az életre. Israel családja nem ért egyet a döntéssel, szerintük a kisfiú még felépülhetett volna.

LosAngelesTimes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top