Életmód

Hatalmas siker a szemgolyó-masszírozó

Régóta tudjuk, hogy masszázzsal hatékonyan enyhíthető az izomfájdalom, a lábfájás és a hátfájdalom. Tajvani mérnökök most olyan eszközt fejlesztettek ki, amellyel a szemgolyót lehet masszírozni.

Hatalmas siker a szemgolyómasszírozóKészítői szerint a szemmasszírozó elengedhetetlen eszköze lesz mindazoknak, akik sokat használják okostelefonjukat. Állításuk szerint a vibráló fejkészülék enyhíti az olvasás és e-mailezés okozta szemterhelés következtében kialakuló puffadást, sötét karikákat és szúró/égető érzést. A Wall Street Journal napilapban megjelent cikk szerint az orvosi műszer eladási számai az elmúlt évben az egekbe szöktek.
“Már évek óta stabil bevétellel áruljuk a szemmasszírozó készüléket, de az elmúlt év első felében a korábbiakhoz képest 30 százalékkal ugrottak meg az eladások – számolt be a műszaki cikket gyártó OSIM International vállalat kereskedelmi igazgatója, Sun Shao-qu. – Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy egyre több embernek fárad el a szeme az egész napi képernyőnézéstől.”

Nem egyértelmű, hogy valóban az elektronikus eszközök népszerűsége hajtja az eladásokat, az azonban biztos, hogy egyre több gondot okoz az emberek technológiai függősége. Gyakori, hogy pénzbírságot vetnek ki azokra a gépjárművezetőkre, akik vezetés közben okostelefonoznak. Napjainkban már olyan intézetek is létrejöttek, ahol az ilyen technológiai függőségeket, főként az internetfüggőséget kezelik. A probléma nálunk is ismert, de a Távol-Keleten különösen nagy probléma.

Tavaly februárban például egy új-tajpeji férfit holtan találtak számítógépe előtt, miután egyhuzamban 23 órát játszott számítógépes játékokkal. 2012 júliusában pedig egy 18 éves fiú halt meg, miután 40 órát töltött számítógépes játékokkal egy internetkávézóban. A halál oka mindkét esetben szívmegállás volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top